in

Нашествие на мечки край наш град: Влизали в дворовете на хората и се появявали пред деца

Снимка: Pixabay

Жители на населени места в Габровско се изключително притеснени от мечки – нашественици, които съвсем спокойно слизали покрай домовете им, а и в дворовете им. Опасните хищници се появяват и пред деца, разказват хората. Въпреки сериозния проблем обаче, отговорните институции не могат да намерят решение на проблема

Жителите на четири населени места в района на Габрово настояват за адекватни действия. Пред Нова телевизия те разказаха за множество посегателствата от страна на животните над пчелини, причинени материални щети и увредени кошери. Според тях животните влизат необезпокоявано в дворовете им и се разправят с имуществото им.

Заместник-кметът на община Габрово Мария Йозова уточни, че ситуацията е тревожна, а проблемите с мечките са започнали още през април.

„Вече 5 месеца сигналите, които подаваме, се препращат от една институция в друга. Събира се комисия, която описва щетите, но това се случва след набезите. Реални действия до момента не са предприети“, уточни Йозова.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/