in

Днес започват да изграждат временно съоръжение при Царево (СНИМКИ)

Снимка: АПИ

Инж. Десислава Паунова от АПИ обяви, че днес започва изграждането на временно съоръжение при Царево, по което ще се пренасочи трафикът от разрушения мост на второкласния път Царево – Варвара

Това съобщи инж. Десислава Паунова, член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, пред БНТ. Остава затворен за движение пътят Царево – Синеморец, поради авариралия мост в края на град Царево в посока Синеморец. Инж. Паунова информира, че авариралото съоръжение предстои да бъде обследвано днес.

Друга отсечка, по която е ограничено движението, е в началото на Синеморец, тъй като е залят участък от пътя Синеморец – Резово. Инж. Паунова допълни, че водата там започва да се оттича, но в момента е 50 см над пътното платно, което е много по-малко отколкото вчера. Очаква се през следобедните часове водата да се оттече.

По отношение на временния мост, който ще се изгради при Царево инж. Паунова обясни, че това е метално съоръжение, което ще се сглоби на място и ще остане до изграждането на нов мост. По него ще преминава трафикът като ще се ограничи движението на товарните автомобили над 12 т. Инж. Паунова обяви, че се очаква в следобедните часове временното съоръжение да бъде доставено и да започне неговия монтаж. Тя обясни, че за построяването на новото съоръжение в кратък срок ще бъде стартирана обществената поръчка, като новия мост ще бъде оразмерен за големите количества вода, каквито са преминали през вчерашния ден под засегнатия мост.

Снимка: АПИ

Инж. Паунова каза, че падналият мост при Царево не е бил в аварийно състояние и от наводнението е поддала средната опора на съоръжението.

Ситуацията по републиканските пътища в област Бургас е нормализирана, съобщи инж. Митко Порязов, директор на Областно пътно управление – Бургас, пред БТВ. Той допълни, че вчера са сформирани аварийни групи, които са почиствали и са предприемали действия за по-бързото оттичане на водите от критичните участъци в близост до прелелите реки. Днес ще бъдат почистени наносите по пътното платно на отводнените отсечки.

Снимка: АПИ

Създаден е обходен маршрут за преминаване от Царево в посока Ахтопол покрай Тракийския университет – квартал „Василико“ и през кръстовището за село Бродилово по основния път, както и обратно. Обходът се обследва, трябва да се разчисти и до края на деня ще бъде сигнализиран.

Снимка: АПИ

Инж. Порязов информира, че днес ще се обследват участъците, които вчера са били заляти и под вода, както и на съоръжението над река Караагач на пътя Созопол – Царево. Той допълни, че свлачището при с. Изгрев е почистено и пътят в района е проходим.

Снимка: АПИ

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/