Категории: Черноморие

Жертвите на бедствието край морето са вече три

Реклама

От Министерски съвет (МС) изпратиха информация за изказването на министър-председателя акад. Николай Денков и актуални данни към 11:30 часа за обстановката в Царево и действията на държавата за нормализирането ѝ. Става ясно, че за съжаление жертвите след потопа са вече три – двама мъже и жена

Продължава пълната мобилизация на всички ресурси, с които държавата разполага, за съдействие на хората, пострадали от наводненията в Царево и нормализиране на обстановката.

Жертвите на бедствието са вече три – двама мъже и една жена. Нови сигнали за изчезнали хора не са постъпили. Продължава издирването на двете жени.

Осигурява се нормалното движение по пътищата в пълен синхрон между институциите. Няма достъп до Синеморец, заради преливане на Велека. В момента, в който водата се оттече, пътят ще бъде отворен.

МВР и всички институции оказват пълно съдействие за евакуацията на хора. Екипите на пожарната отводняват частни имоти и хотели, осигуряват храна на нуждаещите се. Заедно с доброволците обхождат къмпинг Арапя и с. Кости, които са най-засегнати. С дрон се прави обследване и навътре в морето, благодарение на екипи от доброволци.

Има още два пострадали моста, като по този на река Караагач движението се извършва в едната лента. За пътя Царево – Ахтопол е направен обходен маршрут. МРРБ съдейства на общината с обследване на мостовете и намиране на решение.

Залят е участък от пътя Синеморец – Резово. Водата вече се оттича и се очаква през следобедните часове водата да се оттече. По информация от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) нивата на язовирите са спаднали и вече няма опасност от преливане.

В хотели са настанени над 400 бедстващи. Министърът на туризма Зарица Динкова се среща с хотелиери и с екип на министерството оглеждат щетите. Благодарности на всички хотелиери, които въпреки огромните щети, които търпят, оказват безценна помощ на хората.

„Осигурено е всичко необходимо, за да не бедстват хората – храна, вода“, заяви министър-председателят и уточни, че наред с институциите, днес се включват и доброволците, координирано с кризисния щаб.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди 6 минути

Рано в неделя спират тока в този район на Варна

На 22.09.2024 г. В периода 7:00 ч. до 16:00 ч. Поради профилактика на съоръженията за…

преди 13 минути

Извънредно пътуване на премиерът Главчев до САЩ

Министър-председателят Димитър Главчев заминава за Съединените американски щати, където ще участва в Срещата на върха…

преди 18 минути

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 3 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 17 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 17 часа