in

Кметът на Царево за издирването на дъщерята на загиналата при наводнението съдия Мария Москова (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Кметът на Царево обясни, че са впрегнати всички сили в издирването на дъщерята на съдийката, която е в неизвестност от вчерашния ден

„Имаме потвърждение за самоличността на една от жертвите на потопа – това е съдия Мария Москова. Тялото ѝ беше извадено на пристанището на Царево. Така че жертвите вече стават три“, обяви на брифинг кметът на морския град Царево Георги Лапчев.

„Остава още едно лице, за което продължаваме издирвателната дейност. Тя продължаваше през абсолютно целия ден и в момента граничният кораб е спуснал една специална лодка. Водолазите на пожарникарите също са в морето. Издирвателните дейности продължават, в търсенето на дъщерята на съдия Мария Москова“, посочи кметът.

„За огромно съжаление нямаме абсолютно никакви данни къде се намира тя. Предполага се, че е била в автомобила на съдия Москова“, допълни Лапчев.

„Двата язовира на територията на Царево ще бъдат напълно обезводнени. Стартира спешна дейност по ремонт на стените им, тъй като мощната вълна ги е обрушила. Помощ ще бъде поискана от държавата“, посочи още кметът.

„Специалистите споделиха, че ако не е бил един от язовирите, който е бил напълно празен, сега целият комплекс „Оазис” нямаше да съществува. Той е бил буферът, който е спасил цял един район, в който има стотици души”, подчерта градоначалникът.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.