Категории: Черноморие

Последна информация от МВР за страшния потоп по Черноморието

Реклама

МВР изпрати актуална последна информация за случващото се по Южното ни Черноморие. Информацията е към 15.00 часа. Продължават действията на структурите на МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места

Действията на звената на МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места продължават. Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви, издирва се четвърти. Няма нови сигнали за изчезнали хора.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от „Гранична полиция“ и Държавно горско стопанство – Царево регулират движението по алтернативния маршрут за пътуващите от Ахтопол в посока север, които след компрометирането на моста на къмпинг „Нестинарка“ около 13.00 часа днес, преминават през маршрут: Ахтопол – с. Варвара – с. Бродилово – местността „Калинче“ / до заслона вдясно/ – още 0.500 м и се стига до стабилизиран път в посока с. Изгрев и оттам до Царево. Маршрутът приоритетно ще се ползва от пътуващите от Ахтопол към Царево и Бургас, а впоследствие ще могат да се включат и пътуващите към Ахтопол. Около 14.30 часа бе възстановена проходимостта на моста на Синеморец, така че намиращите се в Резово и Синеморец могат да предприемат изтегляне в северна посока към Царево и Бургас. Органите на реда продължават да осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Контролната дейност спрямо повредената или унищожената собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия, също се осъществява от полицейските служители.

Компрометираният мост на къмпинг „Нестинарка“ се охранява от служители на зонално жандармерийско управление – Бургас. Техни екипи продължават да са в района на Община Царево и да оказват помощ и съдействие на нуждаещи се.

Екипи на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас са на терен в с. Фазаново и с. Кости, подпомагани в дейността си от доброволни формирования от Пловдив и София по закона за защита от бедствия. Отводнителните действия в Царево, с. Лозенец и къмпинг „Оазис“ продължават. Eкип e на язовир в Лозенец с цел недопускане преливането му.
Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване на последното издирвано лице. Пеши патрули извършват същата дейност по бреговата ивица.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 10 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 10 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 10 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 10 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 11 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 11 часа