Категории: България

Сестрата на прегазения 15-годишен Филип, със сърцераздирателно признание за него (ВИДЕО)

Реклама

Припомняме, че преди дни се случи поредната трагедия на пътя. Пиян шофьор, карал с превишена скорост, блъсна невинно 15-годишно момче, пресичащо на пешеходна пътека и го уби на място. По думите на сестрата на момчето, то е било „уникално дете“, което винаги се е водило по правилата. Филип никога не е ходил без домашно на училище. Отличавал се е със силен дух. Дори, когато е преживял тежка контузия, се е притеснявал единствено за това, че родителите му е трябвало да се занимават с него и да го водят по лекари

„Проблемът е комплексен, на цялата държава. Мисленето на някои хора е, че са безнаказани и няма да има последствия, ако се качат зад волана след употреба на алкохол. В чужбина нещата са различни – в Гърция глобите са моментални. Ако не я платиш, следва лихва и натрупване на глобата. Няма вратички за обжалване”, каза Ина Арсова – сестрата на 15-годишния Филип, прегазен на пешеходна пътека в София. По думите ѝ затова българите се страхуват да нарушават законите в Гърция.

„Не може най-голямата парична глоба за шофиране след употреба на алкохол да е 2000 лева. Това е смешна глоба, кой ще го е страх да се качи зад волана”, каза още почернената жена. „Жената е била с шофьора преди да се качи в автомобила и е знаела, че е употребил алкохол. В някои държави се наказва това, че знаеш, че твой близък шофира, употребил алкохол”, допълни Ина Арсова. Според нея в подобни ситуации семействата и близките са съучастници.

Сестрата на загиналия Филип призна, че той бил „уникално дете, което никога не е нарушило нито едно правило”. „Възпитано дете, което никога не е отишло на училище неподготвено, без домашно. Никога не би си позволил да пресече на друго място, освен на светофар или пешеходна пътека. Имаше силен дух и присъствие, беше пример за възрастните. От малък беше силен и отговорен. Нямаше нужда да му се повтаря. Много обичаше да се разхожда в центъра на София”, каза още Ина Арсова.

По думите ѝ младежът спортувал от малък. „Преди няколко месеца на тренировка по самбо си счупи ключицата. Думите му към родителите му бяха, че съжалява, че им е причинил това – да трябва да го водят по болници и лекари. Не искаше да е в тежест на никого, сам се оправяше с всичко, изкара отлични резултати от матурите. Никога не сме си мислили, че по този начин можем да бъдем наказани”, сподели още сестрата на жертвата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 7 минути

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 минути

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 24 минути

Главчев отива в Ню Йорк

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето…

преди 35 минути

Учени съхраниха целия човешки геном върху „кристал на паметта“, който може да оцелее милиарди години

Въпросният кристал може да издържи на екстремни условия като температури до 1000 градуса по Целзий,…

преди 38 минути

Нов „Черен списък“ във Варна. Важна първа реакция

В редакцията на медия "Нова Варна" постъпи позиция на председателя на Общински съвет-Варна Христо Димитров…

преди 49 минути