in

Безобразно заплащане: Акушерка получава заплата под 1000 лв. и напуска благородната професия (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Здравей България

Акушерката Милена Манова от великотърновската болница се чувства унизена заради мизерното заплащане, което получава. По тази причина Манова напуска една от най-благородните професии, въпреки любовта си към нея.

Жената е възмутена от отношението на държавата към нейната професия, отчитайки мизерното заплащане, което дори няма 1000 лв. на месец.

„Написах писмо до ръководството на лечебното заведение, защото проблемът е във всички болници. Това е масовата заплата, която е недопустимо малка за труда ни. Знаете ли как се слага абокат на бебе, което тежи 1 кг? Тези деца са в интензивен сектор, без придружител. Ние се грижим за тях 24 часа. Сама съм на смяна с 8-10-12 бебета, които имат нужда от хранене, тоалет, абокат и много други грижи. С мен молба за напускане подаде още една акушерка по същата причина”, сподели в ефира на Нова телевизия акушерката Милена Манова.

По нейни думи проблемът е „колосален“ за всички отделения и за всички общински и държавни болници.

„Заплатата е недопустимо малка за труда, който извършваме“, категорична е Манова. Тя обяснява, че основната ѝ заплата е 997 лв.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/