Категории: Варна

Вдигат качеството на електрозахранването край Варна: Вложени са стотици хиляди левове (СНИМКИ)

Реклама

От ЕРП Север изпратиха информация относно дейности, извършвани в местности край Варна. Съобщава се, че от ЕРП Север са вложили над 270 хиляди лева в нова въздушна мрежа във варненски местности.

С цел подобряване качеството на електрозахранване на своите клиенти Електроразпределение Север успешно реализира няколко обекта като изгради нова електроразпределителна мрежа ниско напрежение в крайградски райони на морската столица. В селищно образувание „Зеленика“ вложените над 2000 метра усукан изолиран проводник както и 1000 метра кабел ниско напрежение ще повишат сигурността на доставяната до клиентите в местността електроенергия. При изпълнението на проекта, чиято стойност е над 100 хиляди лева, са поставени 53 нови стоманобетонни стълба, монтирани са 3 кабелни кутии и един нов кабелен шкаф тип ШК-7.

Снимка: Енерго-Про

В местност „Боровец Юг“, разположена в близост до СО „Зеленика“, е изградена нова кабелна електропроводна линия 0,4 kV с обща дължина на изолирания проводник от близо 4000 метра. Същият е монтиран върху 45 стоманобетонни и 45 стоманотръбни стълба. Допълнително е вложен близо 1000 метра кабел ниско напрежение. Инвестицията в СО „Боровец Юг“ възлиза на 140 000 лева.

Третия завършен обект в крайградската част на Варна е за изграждане на нов кабелен електропровод ниско напрежение и удължаване на съществуваща въздушна мрежа с влагане на 710 метра усукан изолиран проводник и 13 нови стоманобетонни стълба в СО „Акчелар“.

Снимка: Енерго-Про

През последните години се наблюдава тенденция на усилено застрояване и разширяване на вилните зони около град Варна и ЕРП Север насочва приоритетно усилия за осигуряване на надеждно електроснабдяване в тези местности, както и за присъединяване на нови обекти. Новоизградената електроразпределителна мрежа е съобразена с географските и климатичните особености на района, като целта е да се намалят до минимум рисковете от възникване на аварии дори и през зимния сезон.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В България е открит радиоактивен изотоп от ГДБОП и ДАНС

Пластини със съдържание на радиоактивен изотоп са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от екипи…

преди 2 минути

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди 9 минути

Рано в неделя спират тока в този район на Варна

На 22.09.2024 г. В периода 7:00 ч. до 16:00 ч. Поради профилактика на съоръженията за…

преди 16 минути

Извънредно пътуване на премиерът Главчев до САЩ

Министър-председателят Димитър Главчев заминава за Съединените американски щати, където ще участва в Срещата на върха…

преди 21 минути

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 3 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 17 часа