in

Полицията залови криминално-проявен и осъждан мъж да шофира в Несебър „небрежно пиян“ с 2,38 промила

Снимка: Pixabay

Мъж, който е с влязла в сила присъда за извършване на катастрофа с причиняването на средни телесни щети, е заловен от полицията в Несебър да шофира сериозно почерпен. Ето и подробностите, които предоставиха за медия „Нова Варна“ от пресцентъра на полицията:

Вчера около 17.10 ч. на паркинга до «Морска гара» – Несебър за проверка е спрян лек автомобил «Фолксваген Голф», със софийска регистрация. Оказва се, че той е управляван от 49-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Благоевград. Установено е от полицаите, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,38 промила.

Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е с полицейска заповед за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

Установено е, че нарушението да шофира сериозно пил е извършено от 49-годишния, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за престъпление, при което е катастрофирал и е причинил средна телесна повреда.

Работата по случая продължава.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).