in

Щетите в Царево са с колосални размери: Кметът разкри на колко милиона лева се равняват

Снимка: Facebook/T. Ivanova

Никак няма да е лесно възстановяването на инфраструктурата в община Царево. Кметът на града Георги Лапчев обяви какви огромни щети са нанесени след природното бедствие

Щети за 30 милиона лева са нанесени по инфраструктурата от наводненията в община Царево. Това каза кметът Георги Лапчев, съобщава БНР.

Междуведомствена комисия започна оглед на разрушенията на територията на общината. Предстои да бъде извършен и втори оглед. Междувременно обстановката се нормализира, а наводнените райони се разчистват от кал и наноси.

„Хората получиха абсолютно лично всичко онова, което е необходимо за тях. Единствено останаха огромните щети, които сега предстои да бъдат отстранени. Министерски съвет се надявам в най-скоро време да вземе решение, с което да бъдем подпомогнати с финансова помощ. Необходими са приблизително 30 млн. лева“.

Днес се правят огледи, за да се опишат щетите. Няма населени места без достъп, а там където мостовете са компрометирани има полиция, която отбива пътуващите.

Такава е ситуацията с моста след Царево в посока Ахтопол. Градчето бе пощадено от водната стихия, наводнени са били приземни етажи на крайбрежната улица, казаха местни.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/