in

Повече от 1 милион лева допълнително за Европейското по волейбол във Варна отпусна Кабинетът

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Повече от 1 милион лева са одобрени за допълнителни разходи по бюджета на Министерство на младежта и спорта във връзка с организирането и провеждането на Европейско първенство по волейбол за мъже във Варна.

Министерски съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2023 г. в размер 1 159 000 лв.

Правителственото постановление се приема в изпълнение на решение на МС от 2023 г. за одобряване на финансиране на Министерството на младежта и спорта за 2023 г. за подпомагане на организирането и провеждането на Европейско първенство по волейбол за мъже за 2023 г., на което България е съдомакин заедно с Италия, Израел и Северна Македония.

Първенството тече в момента в град Варна и ще приключи на 13 септември 2023 г. Домакин е Дворецът на културата и спорта в морската столица.

Средствата първоначално са били предвидени да бъдат отпуснати по бюджета на Министерството на енергетиката за 2023 г., поради което с друго постановление на правителството те се възстановяват по бюджета на енергийното ведомство.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).