in

Точна прогноза за времето през новата седмица

Снимка: "Нова Варна"

Във вторник ще бъде слънчево. Сутринта ще е почти тихо, след обяд със слаб източен вятър. Максимални температури в повечето места между 26° и 31°. В сряда и четвъртък ще бъде с още два-три градуса по-топло, но ще има временни увеличения на облачността, а втория ден около и след обяд над западната половина от страната ще се развие купеста облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми.

Тогава и вятърът ще се ориентира от северозапад, в петък ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително хладен въздух. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. Облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е по-често значителна и на места ще има валежи и гръмотевици. Условия за по-интензивни явления ще има в североизточните райони. В събота ще бъде още малко по-хладно.

 Вятърът ще стане от изток-североизток, в източната половина от страната ще е предимно умерен. На места, главно в Централна България, отново ще има превалявания и гръмотевици. В неделя вероятността за валежи намалява, ще има повече слънчеви часове.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/