in ,

Адско меле на пътя Варна – София: Загинаха двама варненци

Снимки: Мердин Берберов Колаж: "Нова Варна"

От Апелативна прокуратура – Варна съобщиха, че Окръжна прокуратура – Търговище наблюдава и ръководи разследване във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие с двама загинали и трима тежко пострадали души. Тежката катастрофа се е случила рано тази сутрин. Двамата загинали са от Варна

Инцидентът възникнал в ранните часове на 13 септември 2023 година на главния път Варна – София, близо до разклона за град Омуртаг.

Участници в катастрофата са микробус с варненска регистрация и тежкотоварен автомобил с румънска регистрация. В резултат от сблъсъка са загинали двама мъже – на 36 г. и на 39 г. от Варна. Други трима са тежко пострадали, като за живота на един от тях има опасност. Те са настанени в болнично заведение.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Назначени са необходимите експертизи за изясняване на фактите и обстоятелствата около тежкото произшествие. Работата продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Търговище.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.