Категории: Варна

Обявиха конкурс за учени във Варна: Ще бъде връчена първа по рода си награда

Реклама

Ще се проведе конкурс за високи постижения на варненски учени. От Съюз на учените – Варна обявиха какви документи са необходими и в какъв срок следва да бъдат предоставени. Целта на конкурса е да се стимулират учените и изследователите на територията на гр. Варна

УС на Съюз на учените – Варна (СУВ) обявява конкурс за високи постижения на варненски учени през последните 5 години. Отличието „Награда на Съюз на учените – Варна“ ще се връчи за първи път през 2023 г. на 2-ма най-добре представили се в конкурса учени – съюзни членове от различни секции (научни сфери) на СУВ.

Научните изследвания и иновациите са сред най-важните компоненти за напредъка и бъдещето развитие на страната ни, на Европейския съюз и на целия свят. Конкурсът е продължение на стремежа на СУВ към мотивация и насърчаване на успешните научни изследвания, зелените и други иновации и модерните технологии, поддържане на конкурентоспособност, привличане и задържане както на утвърдените, така и на младите учени в страната. Целта му е да се стимулират учените и изследователите на територията на гр. Варна за върхови научноизследователски постижения и за разгръщане на творческия им потенциал.

Наградите ще се присъдят на базата на доказателства за публикации в реферирани и рецензирани научни списания, вкл. с импакт фактор, патенти и монографии, участия в национални и международни научни проекти и колективи, както и др. значими научни постижения от последните 5 години (2018 – 2023 г.).

Кандидатите трябва да представят най-късно до 15.10.2023 г. на е-maila на СУВ (su-varna@abv.bg) подписани, датирани и сканирани:

  • Заявление с лична мотивация за кандидатстване за наградата и детайли за връзка (е-mail, телефон);
  • Автобиография с включени номера на дипломи, дисертационни трудове и монографии, научни членства, проекти, участие в редакционни колегии и други научни активности и публикации, вкл. h-index;
  • Списък с публикации за същия период с посочване на вида на научното списание (IF, Q – от 1 до 4, IR).

Според подадените заявления специализирани комисии ще разгледат апликациите и ще съобщят номинираните учени в сайта на СУВ.

Окончателните резултати от конкурса ще бъдат обявени на 27.10.2023 г. по време на Заключителната конференция на СУВ „Науката в служба на обществото“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 12 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 12 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 13 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 13 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 13 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 13 часа