in

Украинка с близо 3 промила алкохол, кръстосва улици по Черноморието

Снимка: Google Street View

За два случая на хванати пияни шофьори, след употреба на голямо количество алкохол, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Заловените са украинка на 25 години и бургазлия на 48 години. Украинката е била с 2,91 промила, а бургазлията – с 2.22 промила алкохол. Ето и подробности за отделните случаи:

На 13 септември около 16.05 ч. на ул. „Петрова нива“ в ж.к. „Меден Рудник“ в Бургас, служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Бургас спрели за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“ с бургаска регистрация, управляван от 48-годишен бургазлия. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел – 2.22 промила. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Отново на 13 септември около 19.45 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за пътен инцидент с материални щети, осъществен на входа на паркинга на ул. „Първа“ в Слънчев бряг срещу спирка „Палма“, при който самокарастрофира четириколесно превозно средство „ХХ Хамър“, с бургаска регистрация, управлявано от 25-годишна украинска гражданка, с издадена временна закрила на чужденец. Същата е тествана за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел – 2,91 промила. Отказала е даде кръв за химичен анализ. Задържана е със заповед за срок до 24 часа, а четириколесното превозно средство е иззето. Работата по случая продължава.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.