Категории: Любопитно

Какво кара някои домакини да пържат сапун в тигана?

Реклама

Това е трик, който малцина знаят, но е изключително ефективен за почистването на посудата у дома. Но как точно действа пърженето на сапун в тиган? 

Известно е, че по време на готвене на дъното и по стените на тиганите се образуват въглеродни отлагания. Те са трудни за почистване, тъй като повечето материали не позволяват търкане с твърди гъби или ползването на препарати с агресивни частици.

Съществува обаче един изключително прост и лесен начин, а именно почистването с обикновен сапун за пране, съобщава сайтът Актуално.

Изберете най-обикновения и евтин сапун за пране. Колкото по-изчистен е съставът му, толкова по-добре. Настържете сапуна на ситно ренде, след което разпръснете трохите по повърхността на тигана. Налейте малко вода. Количеството определете сами. Имайте предвид, че течността трябва да покрие сапунените стърготини.

Тиганът се поставя на тих огън, като целта е сапунът да започне да се разтваря бавно и постепенно. Около 10 минути са достатъчни за завършването на този процес.

Докато водата се загрява и сапунът се разтваря, вземете обикновена гъба за почистване на съдове и с нейна помощ разпределете сапунената вода по стените на тигана. След това може да преминете към съществената част, а именно изтъркването на следите, полепнали по повърхността на тигана.

Мръсните отлагания се отстраняват за нула време. Само с няколко движения ще видите как вашия тиган е като току-що закупен от магазина. Пробвайте този трик у дома и ако резултатите наистина ви допадат, не забравяйте да ги споделите със своите приятели. Надяваме се да сме ви били полезни и от тук нататък да не попадате в ситуация, в която се чудите дали по-лесно не би било за вас да си купите нов тиган, вместо да се занимавате с почистването на стария.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 2 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 2 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 2 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 2 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 2 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 2 часа