Категории: Варна

Пъстър и усмихнат бе празникът на децата във варненска детска градина: Посрещнаха родителите с големи изненади (СНИМКИ)

Реклама

Училищата и детските градини във Варна отбелязаха първия учебен ден с прекрасно настроение. Празникът 15 септември, специален за малки и големи, премина с много емоции и усмивки и в ДГ № 14 „Дружба“ във Варна.

Още в ранни зори деца посрещаха своите приятели и техните родители, като ги провокираха с послания за Безопасно детство, Чиста природа и благотворителен базар с ръчно изработени сувенири и вълшебен крем, изработени от група „Смехорани“ и „Лъвчета“.

Със своята стоп палка всички родители бяха спирани и им бе напомняно да пазят децата на пътя, да спазват правилата за безопасно движение, да не забравят за предпазните колани и ограниченията в скоростта, съобщават от ДГ „Дружба“ за медия „Нова Варна“.

Снимка: ДГ № 14 „Дружба“
Снимка: ДГ № 14 „Дружба“

„Зелена наука“ – под това мото децата посрещнаха своите родители и представиха свои решения за втори живот на отпадъците.

Децата на Дружба ентусиазирано раздаваха флаери и обясняваха важността на разделното събиране на отпадъците. Главната цел на инициативата беше все повече хора да осъзнаят необходимостта от разделно събиране на отпадъците и тяхното рециклиране за Чиста околна среда. Инициативата беше посрещната положително и всички, които получиха флаери изразяваха своята подкрепа и обещаха да включат в своето ежедневие разделното събиране на отпадъци.

Снимка: ДГ № 14 „Дружба“

Децата от група Лъвчета и Смехорани, вдъхновени от своите учители, организираха и благотворителен еко базар. Те подготвиха вълшебен крем за охлузни рани, с което демонстрираха познания за кръговата икономика и обясняваха на родителите как с билки, свинска мас и пчелен восък, може да го приготвим. Децата бяха горди с изработените ключодържатели, моливници, пана с изсушени цветя. С усмивка ги предлагаха и обясняваха предприемаческите си желания – да съберат средства за закупуването на детски фитнес уреди.

Снимка: ДГ № 14 „Дружба“
Снимка: ДГ № 14 „Дружба“

В първия учебен ден децата бяха посрещнати с питка и сол. Това е стар и уважаван традиционен начин за пожелаване на успешно начало на учебната година. Но традицията бе допълнена и с иновативен подход – да запечатат този миг в снимка, но не каква да е, а празнична и запомняща се.

Снимка: ДГ № 14 „Дружба“
Снимка: ДГ № 14 „Дружба“
Снимка: ДГ № 14 „Дружба“

Първият учебен ден в ДГ Дружба започна с химна на детската градина и с тържествено посрещане и издигане на българския флаг. Празникът бе открит от директора на детската градина г-жа Гаданчева с пожелания и благослов към деца, родители, учители, помощник възпитатели.

С цветни балони и цветни мечти, със слънчеви усмивки и ведри лица, с песни, стихове и много настроение децата отбелязаха началото на учебната година. Всички групи, водени от своите родители и помощник възпитатели преминаха под цветния венец, а в занималните ги очакваха нови изненади и игри. Децата от четвъртите групи бяха посрещнати по традиция с питка, мед и шарена сол, след което в игри и забавни задачи, откриха съкровище, което ще ги води към мечтаното училище.

Да е честита, здрава, спокойна и успешна новата учебна година!

Снимка: ДГ № 14 „Дружба“
Снимка: ДГ № 14 „Дружба“

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 9 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 10 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 10 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 10 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 10 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 10 часа