Категории: България

Изправиха се косите на майка в Добрич, при вида на детето ѝ след ден в детската градина (ВИДЕО)

Реклама

Случаят е от детска градина в Добрич. 3-годишно момченце се връща от градината със страшни рани по лицето. Майката, обезпокоена от видяното, се обажда на директорката, веднага щом бащата прибира сина им вкъщи. И на двамата родители е било обяснено, и от директорката, и от възпитателка, че детето само се е наранило и никой не е упражнявал насилие върху него. В майката изникват съмнения, че 3-годишното момченце е ухапано от друго дете. Това казват първоначално и от Спешното отделение. Съдебен лекар обаче отхвърля тази хипотеза, но потвърджава, че детето е с за, но потвърждава заключението на неврохирург, че момченцето има 

„Моят съпруг на 13-и към 17 часа някъде отиде да вземе децата от градина, при което, когато е отишъл, още на входа го е чакала лелята видимо притеснена. Тя му е обяснила предварително, че детето е паднало и общо взето го е подготвила за това, което ще види”, разказва Веселина Боева. По думите ѝ съпругът ѝ получил 3 различни версии за случилото се. „Две от тях са сходни – че бягал, спънал се и паднал. Едната е, че се е спънал на баскетболен кош и така е паднал. Другата – че сам се е спънал и е паднал. Третата – бил е на катерушка и е паднал от нея”, разказва майката пред Нова телевизия.

Обезпокоена от вида на сина си, когато се прибира у дома, Веселина звъни на директора на градината. „Обясних, че съм прибрала детето с рани, че са ми обяснили, че е паднал, и че фактът, че никой не ми се е обадил, е най-притеснителен от цялата работа, защото, по думи на персонала тогава, детето е паднало около 10 часа сутринта. До 17 часа никой не ми е звъннал да ме уведоми, да ми каже, да преценя има ли нужда да го взема, няма ли нужда – каквото и да е”, споделя жената. Съмненията ѝ са, че синът ѝ е ухапан от друго дете. Такива са и първите становища на медици от Спешното отделение, където детето е прегледано. Съдебен лекар отхвърля тази хипотеза, но потвърждава заключението на неврохирург, че момченцето има мозъчно сътресение.

Според директора на детското заведение насилие над него не е оказвано. „Детето е бягало около катерушката, спънало се е на нея и след това е паднало и се е ударило точно в стойката на баскетболния кош. Тъй като се е опитало да стане, след това още веднъж се е навело и повторно се е наранило. Никой не го е бутнал, но искам особено внимание да обърна на факта, че насилие над детето не е упражнено”, категорична е Марияна Димитрова.

Дни по-късно Веселина е информирана коя е учителката, на която са поверени децата във въпросния ден. „Информацията, която получих от нея, беше, че тя не е била там в момента на инцидента. Била е вътре до тоалетната. Получих извинение от нейна страна за това, което се е случило на детето. Директорката също ми се извини, но факт е, че все още няма видимо поета отговорност”, казва майката.

Проверка по случая е извършена и от Община Добрич. Констатирани са пропуски в работата на служителите. При такава ситуация се уведомява първо директорът на детската градина, след това медицинско лице и накрая родителите. За този пропуск учителката и помощник-възпитателката ще получат административни наказания.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 13 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 13 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 13 часа