Категории: Варна

Има ли незаконна сеч край Варна? Извършена е проверка

Реклама

Проверка в горските територии в района на село Баново, обл. Варна, не установи нарушения, съобщават от Регионална дирекция по горите – Варна. Проверката е извършена след появили се съмнения за незалонна сеч.

Проверка в горските територии на землището на село Баново, област Варна не установи нарушения. На мястото е извършена инспекция за добив на дървесина в насажденията в землището на село Баново, област Варна от служители от Регионална дирекция по горите – Варна и Североизточно държавно предприятие гр. Шумен. Проверката е инициирана от инж. Тодор Гичев – директор на РДГ-Варна на 15-ти септември, след направени публикации в социалните мрежи за съмнения за незаконна сеч.

Проверени са два подотдела държавна горска територия, попадащи в обхвата на Държавно горско стопанство – Суворово, при което инспектиращите са констатирали, че сечите се водят по предвидените планове. За двата подотдела има издадени позволителни за сеч за извеждане на възобновителна, постопенно-котловинна сеч. Двете насаждения са с основен дървесен вид цер с участие на благун, единично габър, келяв габър и са на 70-85 г. в добро състояние. Планираната и провеждана сеч отговаря на състоянието на насажденията.

От началото на годината до началото на м. септември, екипите на Регионална дирекция по горите – Варна са извършили около 19 000 проверки на обекти на добив на дървесина, складове за съхранение и търговия с дървесина, моторни превозни средства, ловци, риболовци и други. Най-често срещаните нарушения са съхранение и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка. Горските служители са издали близо 160 акта за извършени нарушения по Закона за горите и един по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са близо 50 кубически метра дървесина, 100 пространствени кубически метра дърва за огрев, 4 моторни превозни средства, 6 каруци и 2 бензиномоторни триона.

Проверките за спазване на горското и ловно законодателство в регионалния обхват на дирекцията гр. Варна продължават.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 13 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 13 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 13 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 15 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 15 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 16 часа