in

Две деца от Варна пострадаха сериозно при катастрофа, след като колата на майка им изхвърча от завой

Снимки: Мердин Берберов Колаж: "Нова Варна"

До сериозен инцидент се е стигнало, поради несъобразена скорост. Две момчета от Варна са настанени в болница, след като майка им губи контрол на завой над управлявания от нея автомобил, навлиза в насрещното и предизвиква катастрофа. Едното от децата е с контузия на мозъка. Ето и подробностите, които съобщиха от полицията за медия „Нова Варна“:

В петък, на връх празника на Независимостта, около 12.43 ч. на пътя между руенските села Дъскотна и Добромир, лек автомобил «Опел Корса», с варненска регистрация, управляван от 38-годишна жена от Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост в условията на десен завой, изгубва контрол. В последствие, автомобилът й навлиза в лентата за насрещно движение и блъска странично правомерно движещия се там лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, който е управляван от 22-годишен мъж от руенското село Соколец.

От ПТП пострадали пътуващите в л.а. «Опел Корса» 12-годишно момиче от Варна, което с контузия на гръдния кош и е настанено за наблюдение в УМБАЛ – Бургас, както и 8-годишно момченце, отново от Варна, То е получило контузия на мозъка. Настанено е за наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).