in

Няколко начина да се справим с хлебарките вкъщи: Кой е най-ефективен?

Снимка: Pixabay

Хлебарките са едни от най-нежеланите „гости, които“ могат да се заселят в дома ви. За съжаление те са и едни от най-издръжливите същества. Щом веднъж се заселят в апартамента, трудно можете да се отървете от тях.

Ако има проблем с хлебарките в апартамента, първата стъпка е да блокирате пътищата, през които насекомите влизат в стаята. Обикновено това са вентилационни шахти, места за влизане и излизане на водопроводни тръби. За да сте сигурни, можете да поставите няколко лепкави капана близо до тези отвори. След седмица или две, ако имате постоянна имиграция в апартамента си, капанът, който ще даде най-добър резултат с прилепналите насекоми, ще ни каже къде е входната точка. В този случай ние го спираме и се отърваваме от миграцията на хлебарки, съветва сайтът Актуално.

Различните продукти, които можем да използваме, за да се отървем от хлебарките:

Тебешир за хлебарки

Важно предимство на това средство е удобството. Те могат лесно да обработват всякакви повърхности и да се прилагат в труднодостъпни места.

Гел за хлебарки

За разлика от тебешира, няма да можете да нанесете този продукт, например, под мивката. Течният състав просто ще потече надолу. Но консумацията на гела е много икономична.

Аерозол

Производителят съветва да се пръска директно върху насекомите, защото продуктът бързо ще се изпари от стената или пода.

Борната киселина

За да бъде стръвта ефективна, се препоръчва прахът да се смеси с някакъв продукт. Насекомите са особено привлечени от яйчен жълтък.

След тест на всички продукти, най-ефективният е аерозолът. В рамките на няколко минути и хлебарките, и мравките са напълно унищожени. В случай, че не знаем къде се крият хлебарките в нашия апартамент, аерозолът ще бъде неефективен.

По-добре е труднодостъпните места и пътищата за миграция на насекоми да се третират с тебешир. Един час по-късно също показва сто процента резултат.

Но скъпият гел се оказва не толкова ефективен. Борната киселина действа още по-зле. Няма ефект върху мравките, а вредата за хлебарки е минимална. Като правило, изразен резултат може да се види едва на петия до седмия ден.

Оказва се, че най-бързите и ефективни средства срещу хлебарки са креда и аерозол.

По публикацията работи: Пламена Сутева 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/