Категории: Избори Варна

Благомир Коцев (ПП/ДБ) представи визията и кандидатите си за Варна (ВИДЕО)

Реклама

Днес във Варна кандидатът за кмет на морската столица от ПП-ДБ Благомир Коцев представи приоритетите в управленската си програма. Коцев призова Портних на дебат за състоянието и бъдещето на Варна

3,600 нови паркоместа, паркове във всеки квартал, подкрепа за местния бизнес и производители, прозрачно управление и 4-годишна програма за благоустройство на града – тези приоритети представи днес Благомир Коцев, кандидат за кмет на Варна от коалицията Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) на брифинг пред медиите.

По думите на Коцев програмата му под надслов „Промени Варна“ е с акцент върху обикновените хора. Варна е на обикновените граждани, а не на тесните икономическите кръгове, стана ясно от думите му, като той добави, че ще работи върху 4 основни програми, свързани със средата на живот на варненци.

На първо място Коцев изтъкна финансов план за поетапно изграждане и рехабилитация на тротоари, пътища, подлези и надлези, които по думите му са в окаяно състояние. Философията на програмата е Варна без периферия, а реализацията й ще стане чрез равномерно развитие на градската среда и удобствата за живот, работа и придвижване на гражданите. Сред посочените решенията за това са подобряване състоянието на градския транспорт и редовността на линиите.

Изграждане на 7 подземни паркинги с 3,600 нови паркоместа, които да се изплатят до 8 години е заложено в програмата на Коцев „Паркирай лесно във Варна“. Друг акцент е изграждането на зелен пояс за Варна с паркове във всички пет района на града.

Планът „Промени Варна“ залага и на модерни пазари с подземни паркинги в подкрепа на местните производители. Друг приоритет е модерното сметосъбиране и изграждане на система от подземни контейнери.

Ще дигитализираме услугите на общината, за да не си губят хората времето да чакат по дълги опашки. Ще създадем и Общински омбудсман, с което ще покажем политическа воля да поставим гражданина в центъра на управлението на града, допълни Коцев.

Коцев подчерта, че ще се направи пълна ревизия на обществените поръчки през последните 10 години, а с гласовете на новите общински съветници от ПП-ДБ сред първите решения на новия общински съвет Варна най-после ще има Подробни устройствени планове, които ще влязат в сила. Така ще се спре безконтролното строителство в междублоковите пространства и плажните зони, зелените терени и морската градина, каза още той.

Четири пъти в месеца ще имам приемен ден, включително и по кварталите, посочи Коцев и допълни, че не се страхува от атаките на кмета и политическите опоненти срещу себе. Той призова кмета Портних на дебат за състоянието и бъдещето на Варна, като добави, че разчита на подкрепата на всички варненци, които споделящи възгледите на Коцев.

Лошите ремонти, липсата на паркинги, инфраструктурният хаос тормозят включително и избирателите на ГЕРБ. Ще бъда кмет на всички варненци, независимо от техните партийни пристрастия, категоричен беше Коцев на въпрос относно разпределението на мандатите в Общинския съвет.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 44 минути

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 49 минути

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди един час

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди един час

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди един час

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 2 часа