in

Внимание: Задава се съдбовна Жътварска суперлуна: Носи големи обрати и силна кармична енергия

Снимка: Pixabay

Предстои първото Пълнолуние за есента, което е и най-близо до Равноденствието. Нарича се Жътварска луна и се очаква да донесе силна кармична енергия, съдбовни обрати и разтърсени взаимоотношения, преминавайки под знака на зодия Овен. Астролозите казват, че Жътварското пълнолуние влияние силно на емоционалното ни състояние

Овенът е зодиакален знак, известен а качества като импулсивност, амбиция и самодостатъчност. Точно поради тази причина Пълнолунието има нещо определено предвид.

Жътварската луна ще настъпи в 12:57 ч. на 29 септември, съобщи за БТА Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия с НАО при БАН и в катедра „Астрономия“ при СУ „Св. Климент Охридски“.

Тъй като пълнолунието е най-близко до датата на есенното равноденствие – 23 септември, по традиция в много страни от Северното полукълбо на Земята то се нарича „Урожайна луна“ или „Жътварска луна“.

От друга страна, причина за названието е, че жътвената Луна изгрява веднага след залез и това дава възможност да се работи на полето по-дълго.

Жътварската луна е много красива гледка. Нощите са забележимо по-светли – пълната луна изгрява почти веднага след залез слънце, като първо се появява като окървавено оранжево оцветяване по здрач. Луната изглежда по-голяма близо до хоризонта.

Жътварската луна ще ни напомни кои сме ние отвъд нашите взаимоотношения с хората. Защото е чудесно да сме във връзка и да даваме всичко от себе си за някого, но е редно да обръщаме внимание и на това, от което самите ние се нуждаем.

Точно както последните топли дни на късното лято се топят пред очите ни, преминаващи в прохладна ранна есен, така и нашите очаквания и амбиции спрямо другите ще направят място на желанието да обръщаме повече внимание на вътрешното ни Аз и собствените ни потребности. И не, това не е егоизъм, а чувство са самосъхранение.

Освен това ще има и Суперлуна. Това е малко по-голямо пълнолуние от обичайното. Феноменът се случва 3 или 4 пъти в годината – когато орбитата на Луната е по-близо до Земята, което я кара да изглежда по-голяма, по-ярка и по-пълна. Това е третата Суперлуна за 2023 година.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/