Категории: Любопитно

Внимание: Задава се съдбовна Жътварска суперлуна: Носи големи обрати и силна кармична енергия

Реклама

Предстои първото Пълнолуние за есента, което е и най-близо до Равноденствието. Нарича се Жътварска луна и се очаква да донесе силна кармична енергия, съдбовни обрати и разтърсени взаимоотношения, преминавайки под знака на зодия Овен. Астролозите казват, че Жътварското пълнолуние влияние силно на емоционалното ни състояние

Овенът е зодиакален знак, известен а качества като импулсивност, амбиция и самодостатъчност. Точно поради тази причина Пълнолунието има нещо определено предвид.

Жътварската луна ще настъпи в 12:57 ч. на 29 септември, съобщи за БТА Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия с НАО при БАН и в катедра „Астрономия“ при СУ „Св. Климент Охридски“.

Тъй като пълнолунието е най-близко до датата на есенното равноденствие – 23 септември, по традиция в много страни от Северното полукълбо на Земята то се нарича „Урожайна луна“ или „Жътварска луна“.

От друга страна, причина за названието е, че жътвената Луна изгрява веднага след залез и това дава възможност да се работи на полето по-дълго.

Жътварската луна е много красива гледка. Нощите са забележимо по-светли – пълната луна изгрява почти веднага след залез слънце, като първо се появява като окървавено оранжево оцветяване по здрач. Луната изглежда по-голяма близо до хоризонта.

Жътварската луна ще ни напомни кои сме ние отвъд нашите взаимоотношения с хората. Защото е чудесно да сме във връзка и да даваме всичко от себе си за някого, но е редно да обръщаме внимание и на това, от което самите ние се нуждаем.

Точно както последните топли дни на късното лято се топят пред очите ни, преминаващи в прохладна ранна есен, така и нашите очаквания и амбиции спрямо другите ще направят място на желанието да обръщаме повече внимание на вътрешното ни Аз и собствените ни потребности. И не, това не е егоизъм, а чувство са самосъхранение.

Освен това ще има и Суперлуна. Това е малко по-голямо пълнолуние от обичайното. Феноменът се случва 3 или 4 пъти в годината – когато орбитата на Луната е по-близо до Земята, което я кара да изглежда по-голяма, по-ярка и по-пълна. Това е третата Суперлуна за 2023 година.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 13 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 13 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа