Категории: Спонсорирани

„Приказките“- Мобилно Приложение за Аудио Детски Приказки

Реклама

Приказката въплъщава мъдростта, предавана от уста на уста, изминала дълъг път през вековете. Фантастичните и народни истории, създадени отдавна, радват читателите и днес. Самите приказки непрекъснато се адаптират към новото време, но запазват неповторимата си автентичност. Те са щедро наследство, което оставяме на децата си. Можем да гледаме на приказните разкази като азбуката на въображението

Запознанството с необятния приказен свят започва още в ранна детска възраст, когато родителите прочитат първите книжки на своите деца. Малките откриватели се запознават с различните нравствени категории като добро, зло, доблест и др. Неусетно придобиват и умението да ги разпознават и разграничават. Чрез пленяващите сюжети малчуганите развиват чувство на емпатия, приемственост и кураж да се стремят към щастливия край. Нека да наречем книгите с приказки първите учебни пособия – изрисувани и грабващи интереса, чрез които децата придобиват знания и опит. Подрастващите несъзнавано са въоръжени с безброй начини за справяне в трудни ситуации.

Снимка: freepik.com
Лиценза е закупен от Еком Медиа

Живеем на бързи обороти. Често сме заети и уморени. А в същото време най-малките членове на семейството винаги имат нужда от внимание. И тук идва възможността да бъдем максимално практични като предоставим на малчуганите целодневен достъп до приказки от цял свят

Тази чудесна идея е превърната в „Приказките”– мобилното приложение за детски аудио приказки. Чрез него децата не биха пропуснали и ден без да изслушат вече любима или някоя нова увлекателна приказка.

Снимка: freepik.com
Лиценза е закупен от Еком Медиа

Съдържанието на приложението за детски аудио приказки е разнообразно – включва български народни приказки, вечните истории на Шарл Перо, поучителните басни за животни и редица приказки от цял свят. В различните категории, които приложението предлага, е отделено внимание и за най-малките и по-конкретно тяхната нужда от спокоен сън през първите месеци. В помощ за всяка майка може да бъде категорията ”бял шум”, в която са подбрани най-успокояващите звуци за новородените бебета. 

Докато децата са още малки, често възникват непредвидени ситуации като например дълго пътуване или неприятно чакане за дадена услуга. Точно в тези моменти, всеки родител има нужда от мобилното приложение „Приказките”, което освен да бъде интересно, ще е и полезно за децата. За разлика от времето прекарано пред екрана, което пренатоварва нервната система при децата и не е препоръчително през първите години от развитието им, то слушането на приказки действа успокояващо, развива концентрацията, и въображението

Малките слушатели ще могат да се потопят в света на фантазията, като по този начин  ще се научат да извеждат свои поуки и заключения. Джани Родари е казал, че „Ако трябва да научим децата да мислят, трябва първо да ги научим да измислят.” С тези думи  детският  писател подчертава, че детската фантазия е ключът. когато малките развиват въображението си, те се учат да мислят. Всички тези умения благоприятстват развитието на децата и ги усъвършенстват по пътя им на бъдещи самостоятелни личности.

Снимка: freepik.com
Лиценза е закупен от Еком Медиа

Приложението за детски аудио приказки е като подарък за всяко семейство, в което веднага изниква картинката на спокойни родители с време за отдих и щастливи деца, които имат пълна свобода до приказките. Живеем във време, в което детския ум е ангажиран с различни технологии, които водят до преумора. Аудио приложението  ще вдъхне нова свежест в детското ежедневие, доказвайки, че приказките са едно от чудесата на света. Чрез слушането на аудио приказки децата ще обикнат книгите, а техните родители ще бъдат сигурни, че ще отгледат щастливи и умни деца, които да растат, водени от творческата сила на въображението.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 12 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 13 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 13 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 13 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 13 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 13 часа