in

Ще стигаме ли от София до Пловдив само за час? Министърът на транспорта с поглед към близкото бъдеще

Снимка: Pixabay

Транспортният министър Георги Гвоздейков излезе с оптимистична прогноза за 2027 г. Той изрази надеждите си дотогава да бъдат завършени всички проекти по направлението София – Пловдив, за да могат българските граждани да пътуват нормално, комфортно и спокойно за по-малко от час разстоянието от 150 км. 

Според министъра на транспорта и съобщенията това ще допринесе много за подобряване на свързаността в България, за подобряване на условията за бизнес, повишаване на показателите за по-добра икономика и като цяло за по-модерен живот, съобщава БТА.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков инспектира работата и напредъка в строителството на жп линията Елин Пелин – Костенец в района на град Костенец. Министърът се запозна и със строителните дейности на един от тунелите по новото трасе, чието прокопаване приключи преди дни.

Тунелът е с дължина 579 м и е изпълнен по нов австрийски тунелен метод. Железопътният участък Елин Пелин – Костенец е част от проекта за модернизация на жп магистралата от София до Бургас. Стойността на целия проект от Елин Пелин до Костенец е 1,3 млрд. лв., а средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/