in

Кадиров е изпълнен с гордост: Синът му тийнейджър пребил затворник, изгорил корана

Кадър: Youtube/BBC News

Затворникът Никита Журавел е обвинен в това, че е изгорил корана. Синът на Рамзан Кадиров му нанесъл тежък побой заради тази постъпка. Кадиров пък е категоричен, че е горд със своя син

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че се гордее със сина си тийнейджър Адам, който нанесе побой над затворник, обвинен в изгаряне на корана, съобщава Reuters.

Кадиров публикува коментарите в Telegram, придружени от клип, в който се вижда как млад мъж в камуфлажни дрехи удря с юмруци и рита друг мъж, свит на стол, преди да го събори на пода и да го удари по главата.

Чеченският лидер, който се представя като лоялен съюзник на президента Владимир Путин, заяви, че пуска видеото, за да разреши всякакви съмнения дали инцидентът, за който беше съобщено за първи път миналия месец, наистина се е случил.

„Той го преби и постъпи правилно. Без преувеличение, да, гордея се с постъпката на Адам“, каза той, добавяйки, че уважава момчето за това, че е придобило „възрастни идеали за чест, достойнство и защита на своята религия“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/