in

Казваме последно сбогом на Дъмбълдор: Почина актьорът, изиграл ключовата роля в Хари Потър (СНИМКА)

Кадър: Youtube/Harry Potter Theory

Феновете на филмовата поредица „Хари Потър“ потънаха в скръб заради загубата на актьора сър Майкъл Гамбън, влязъл в ролята на Албус Дъмбълдор. Големият актьор е починал мирно в болница на 82-годишна възраст. Това съобщава неговото семейство.

Най-известната роля на Гамбън е именно тази на директора на училището за магии „Хогуортс“ Дъмбълдор в поредицата за Хари Потър.

Сър Майкъл започва своята актьорска кариера преди повече от 60 години и е един от първоначалните членове на Кралския национален театър заедно с Лорънс Оливие, съобщава Sky News.

Той също играе френския детектив Жул Мегре в сериала на ITV Maigret, както и в сериала на BBC, The Singing Detective.

В изявление, издадено от името на лейди Гамбън и сина Фъргюс Гамбън, се казва: „Съкрушени сме да обявим загубата на сър Майкъл Гамбън“.

„Любим съпруг и баща, Майкъл почина мирно в болница, със съпругата си Ан и сина си Фъргюс до леглото му след пристъп на пневмония“, пише в изявлението.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/