Категории: България

Млад мъж с товарен автомобил връхлетя върху спряла кола и уби жена на място (СНИМКА)

Реклама

24-годишен мъж е задържан за причиняване на тежък пътен инцидент, съобщават от ОДМВР-Сливен. Младият мъж е управлявал товарен автомобил, с който е причинил тежка катастрофа. За съжаления при инцидента е починала жена. Съобщава се, че товарният автомобил е навлязъл в аварийната лента и е връхлетял върху спрял лек автомобил. Загиналата на място жена е на 23 години. Други две жени са откарани в болница. Пробата за наркотици на 24-годишния мъж е показала положителен резултат. Преди това той е санкциониран 21 пъти с глоба с фиш за различни нарушения, поясняват от полицията

Информация, относно настъпил тежък пътен инцидент и предприетите марки, дадоха на брифинг днес говорителят на Окръжна прокуратура Ваня Белева и началника на сектор „Пътна полиция”-Сливен главен инспектор Илиян Николов.

Снимка: ОДМВР-Сливен

Повдигнато е обвинение и е наложена мярка за задържане до 72 часа на 24-годишен мъж, който при управление на товарен автомобил е предизвикал тежко пътно произшествие, при което е причинена смъртта на млада жена, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Сливен Ваня Белева. Тя уточни, че във връзка с тежкия инцидент е започнато досъдебно производство за престъпление против транспорта. Наблюдаващият прокурор ще внесе в Окръжен съд – Сливен искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонени „задържане под стража”.

Снимка: ОДМВР-Сливен

Сигналът за произшествието е приет в ОДМВР-Сливен в 10,55 часа на 27 септември за пътен инцидент на километър 236 от автомагистрала „Тракия” в посока град София, между товарен автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация и лек автомобил „Форд” с бургаска регистрация. По първоначална информация, придобита при огледа, товарният автомобил е навлязъл в аварийната лента и е ударил спрелия там лек автомобил. В резултат на произшествието на място е загинала жена на 23 години, две жени са транспортирани до болнично заведение в град Стара Загора в тежко състояние, една жена е с леки наранявания. Лекият автомобил е спрял в аварийната лента поради възникнала техническа неизправност. На водача на товарния автомобил са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици е показала положителен резултат. Водачът е дал кръв за медицинско изследване. Първоначално е задържан за 24 часа. Двата автомобила са иззети.

По информация, предоставена от началника на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Илиян Николов, водачът на товарния автомобил е санкциониран 21 пъти с глоба с фиш за различни нарушения, като шест от тях са за нарушаване на скоростните режими. Главен инспектор Николов подчерта, че при специализираните операции и контролът по пътищата в областта ежедневно се установяват и санкционират водачи, употребили алкохол и наркотични вещества. От началото на годината в ОДМВР-Сливен са образувани 189 досъдебни и бързи производства за управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества- 90 за алкохол и 99 за наркотици.

Снимка: ОДМВР-Сливен

На автомагистрала „Тракия” се извършва ежедневен линеен контрол при който са съставени 6 акта за управление в аварийната лента и 6 акта за неправило изпреварване отдясно.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 3 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 3 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 3 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 3 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 3 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 3 часа