in

Ситуацията е извън контрол: Страшно е положението в Гърция (ВИДЕО)

Кадър: X/Nahel Belgherze

Страшна стихия връхлетя съседна Гърция, като нощта беше особено тежка за централните части на страната. Оттам преминава циклонът „Елиас“, който донесе на страната обилни валежи и гръмотевични бури. Силният дъжд доведе до последици като блокиране на някои райони в Евбея. В  други райони пък има опасност и от преливане на реките. Град Волос и района са под вода.

В Гърция за втори път в рамките на 1 месец падна огромно количество дъжд. След циклона „Даниел” и „Елиас” връхлетя област Тасалия с тежки бури и градушки. Големината на ледените късове е била с размера на лимон.

Полицията е забранила движението на автомобили и хора по улиците на град Волос, а кметът апелира гражданите и туристите да се качат на по-високи етажи в сградите от съображения за сигурност, съобщава Нова телевизия.

Над 300 души, блокирани в домовете си и къщи за гости, са спасени. 80% от района е потънал в мрак – няма ток и вода от сряда вечерта. Учебните заведения са затворени.

Властите в града съобщиха, че през изминалата нощ в спасителните служби са постъпили близо 1000 сигнала от местни хора. Малко след 01:00 ч. през нощта започна евакуация на жителите.

Критична е ситуацията на остров Евбея. Пътищата, къщи и магазини са под вода. В северните части калта е достигнала до морето. Жители и туристи се призовават да останат в по-масивни сгради докато преминат сериозните валежи. На места водата е над 1 м. и има висок риск за живота на хората.

В окото на бурята: Нещо страшно се насочва към Ню Йорк

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/