in

Арестуваха 16-годишно момче за отсичането на дървото на Робин Худ (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Channel 4 News

16-годишно момче попадна в ареста, след като бе установено, че е отсечено знаменитото т. нар. „Дърво на Робин Худ“. Това е едно от най-сниманите дървета в цяла Великобритания. То се намира в Нортъмбърланд и придоби световна известност, след като бе заснето във филма на Кевин Костнър от 1991 г. „Робин Худ: Принцът на крадците“.

Началник Кевин Уоринг от полицията на Нортумбрия каза: „Това е световноизвестна забележителност и днешните събития предизвикаха значителен шок, тъга и гняв в местната общност и извън нея. Апелирам към обществеността за информация, която да ни помогне – ако сте видели или чули нещо подозрително, което може да представлява интерес за нас, моля, уведомете ни“, съобщава Sky News.

Андрю Поад, генерален мениджър на тръста за стената на Адриан и долината Тайн, каза: „Дървото е важен и емблематичен елемент от пейзажа, вече близо 200 години и означава много за местната общност и за всеки, който е посещавал мястото“.

Полицията съобщи, че арестуваното 16-годишно момче е освободено под гаранция в очакване на допълнителни разследвания.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/