Категории: Спонсорирани

Какви са предимствата на многократните бутилки за вода

Реклама

Многократните бутилки за вода стават все по-популярни в наши дни, превръщайки добрата хидратация в истинско удоволствие, като едновременно с това се грижим и за опазването на околната среда.

Почитателите на здравословния начин на живот добре знаят, че бутилираната в пластмасови бутилки вода съдържа микропластмасови частици, които се отделят от опаковката, а и не е никак полезно тя да се използва повторно. Ето заради това многократните бутилки за вода стават все по-предпочитани. Те са екологични, практични, удобни и издръжливи във времето.

Какви видове многократни бутилки за вода има?

  • Пластмасови – при тези бутилки е важно да проверите дали съдържат ВРА (Бисфенол А), което представлява химично съединение, оказващо неблагоприятно влияние върху репродуктивното здраве на мъжете и жените. Пластмасовите бутилки се предлагат на по-достъпни цени, но могат да изменят вкуса на водата с времето;
  • Стъклени – многократните стъклени бутилки не променят вкуса на водата, издръжливи са и се почистват лесно, рециклират се многократно и не взаимодействат с водата и другите течности;
  • Стоманени – бутилките за вода от неръждаема стомана притежават способността да запазват течността топла или студена за по-дълго време, не съдържат BPA, подобно на стъклените и някои от пластмасовите бутилки, не придават специфичен вкус и мирис на храните и напитките, устойчиви и леки са, почистват се лесно и имат дълъг срок на употреба.
Снимка: ecokompas.com

Какви са предимствата на многократните бутилки за вода?

  • Опазване на околната среда

Въпреки че през последните години полагаме огромни усилия по отношение на рециклирането, често много отпадъци се озовават в реките, моретата и океаните, унищожавайки естествената среда на множество водни животни и организми. Един от най-често откриваните замърсители е именно пластмасата и по-конкретно – еднократните пластмасови бутилки за вода, голяма част от които не се разграждат през годините. Именно поради тази причина чрез многократните стъклени и стоманени бутилки успяваме да допринесем за опазването на природата чиста.

  • Спестяване на средства

Закупуването на многократна бутилка за вода е дългосрочна инвестиция, чиято стойност може да си възвърнем в рамките на месец, смятайки сумата, която бихме похарчили за същия период, ако ежедневно си купуваме по една пластмасова бутилка с вода.

  • Повишена хидратация

Чрез носенето на многократна бутилка за вода всеки ден с нас можем лесно да си изградим здравословни навици, поемайки повече течности. Всички знаем колко важна е добрата хидратация за организма, така че това чудесен начин да превърнем пиенето на повече вода в ежедневна рутина.

  • Задържане на температурата на водата по-дълго време

Термобутилките от неръждаема стомана задържат напитката в идеалната температура и позволяват  да й се наслаждаваме в продължение на много часове.

  • Разнообразие от дизайни

Многократните бутилки за вода се предлагат в различни цветове и дизайни, създаващи много настроение и будещи усмивки.

  • Аксесоари за повече удобство

Голяма част от многократните бутилки се продават с протектори и калъфи против хлъзгане, както и с каишка или държач, които позволяват по-лесното и удобно носене, а също и закачането за раници, чанти и джобове.

Снимка: ecokompas.com

Някои бутилки са снабдени с въглероден филтър, който елиминира вредните частици от водата, балансира нивата на Ph и добавя полезни микроелементи към съдържанието й.

Многократните бутилки могат да се използват на различни места – в офиса, по време на тренировка, на поход и т.н. От това зависи и вместимостта, която ви е необходима. Най-предпочитани са тези със среден размер – около 500 мл., но това все пак зависи от индивидуалните ви нужди и предпочитания.

В заключение бихме казали, че е страхотно, че все повече хора предпочитат да пият вода, вместо безалкохолни напитки, и това в огромна степен се дължи именно на популяризирането на многократните бутилки. Не отлагайте тази полезна инвестиция в здраве и бъдете сигурни, че вашето тяло ще ви се отблагодари. А и цялата планета. Подобен вид бутилки за вода може да откриете в много магазини. Ние обаче препоръчваме сайта EcoKompas.com, тъй като проекта е създаден с цел редуциране на количествата произвеждана и потребявана вредна пластмаса, а това е изключително важно за нас.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 13 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа