in

Осъдиха мъж, откраднал автомобил и подкарал го по центъра на Варна

Снимка: Pixabay

Кражбата на чуждия автомобил се е случила на 29 януари 2023 година във Варна. 28-годишният извършител на деянието е осъден за противозаконното отнемане, съобщават от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“

На 29 януари тази година подсъдимият противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Сеат“, от владението на неговите собственици, без тяхно съгласие, с намерението да го ползва – престъпление по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс.

Малко след като 28-годишният мъж отнел автомобила и го управлявал в централната част на Варна, бил спрян за проверка от автопатрул, като не могъл да представи задължителните документи за моторното превозно средство.

Към момента автомобилът е върнат на собственика и от деянието не са причинени имуществени вреди. По силата на постигнато между страните споразумение с признание на вината, Районният съд във Варна наложи на подсъдимия наказание от 7 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Сторените по делото разноски се поемат от подсъдимия.

Съдебният акт е окончателен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.