in

Приятелка на брутално убитата Евгения: Орлин е изпечен лъжец. Не човек, а психопат

Кадър: Vbox7/Здравей България

Припомняме, че вчера обвиненият за убийството на намерената в куфар Евгения направи самопризнания пред съда. Той призна, че я е убил, след което е започнал да чисти кръвта, тъй като не искал детето им да види.

Днес две приятелки на убитата Евгения застанаха пред камерите на Нова телевизия и разказаха за отношенията между нея и Орлин Владимиров, за детайли около деня, в който тя не дошла на уговорена среща.

Коментар направи и адвокатът на семейството на Евгения Иво Найденов.

„Евгения и Орлин изглеждаха като съвсем нормално семейство“, каза в студиото на „Здравей, България” Диляна Маринова, която е дългогодишна приятелка на брутално убитата от съпруга си жена. Според нея нито самата Евгения, нито близките ѝ очаквали Орлин да посегне на жена си. „Той е изпечен лъжец. За мен това не е човек, а психопат“, категорична е приятелката на убитата.

Мария Димова също е приятелка на Евгения. Тя разказа, че след като не дошла на уговорената среща, което било необичайно за нея, приятелите ѝ решили да се обадят на съпруга ѝ. „Той с изключително ведър тон попита дали се забавляваме”, спомня си Мария. Близките на Евгения не искат тялото на жертвата да бъде ексхумирано, каквато е претенцията на защитата.

Орлин за натъпканата в куфар Евгения: Убих я. Чистих кръвта с моп. Не исках детето да види

„Бащата е човекът, който е насочвал през цялото време и му е давал посоката, в която трябва да върви. Дори преди убийството”, категоричен е адвокатът на семейството на Евгения Иво Найденов. Според него тъстът е инструктирал сина си как да прикрие убийството. Юристът разкри, че освен ревност, в историята на убийството има и користен мотив. Семействата на младоженците били вложили пари в купуване на имот. „Орлин е задържан, а фирмата връща капарото. Майка му изтегля парите, докато той е в ареста”, посочи адвокатът.

„Целта на новата версия на Орлин е да спаси баща си – да изглежда, че той е извършил деянието, а бащата единствено е помагал за прикриването на тялото. Тъй като законодателят е предвидил, че като има лично укривателство и извършителят е роднина по права линия – да, виновен си, но не те наказват. Не мога да разбера житейската логика, оставете правната. Обикновено родителят е този, който ще поема вина, за да спаси детето си. Вие преценете какъв е моралът”, каза още адв. Найденов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/