in

Дядо убива арендатора си заради ренти и го пускат на свобода

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че 81-годишният Благой Цветилов от първомайския квартал „Любеново“, обвинен в убийството на арендатора си Митко Иванов, се прибира в дома си.

Възрастният мъж прекара 11 месеца зад решетките, а днес Окръжният съд в Пловдив промени мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“, изпълнението на която ще бъде следено с електронна гривна, предаде 24 часа.

Митко Иванов беше застрелян смъртоносно с ловна пушка на 21 октомври м.г. Той и Цветилов били роднини и години наред се карали за наследствени ниви. 54-годишният Иванов обработвал земите и плащал на по-възрастния мъж за неговия дял. Пенсионерът обаче искал повече пари. След поредния скандал Благой Цветилов извадил законно притежаваната си пушка. „Или се разбираме, или ще те гръмна“, казал той на арендатора. Митко Иванов вдигнал ръка, за да се предпази, но Цветилов го прострелял. Пострадалият успял да измине няколко метра, но Цветилов се приближил към него и стрелял още веднъж, този път фатално.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/