in

С какво време ще започне октомври

Снимка: "Нова Варна"

В неделя ще преобладава слънчево време. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, а в източната – ще се задържи от север-североизток, предимно умерен. Съществена промяна на температурите не се очаква.

През нощта срещу понеделник и в понеделник от запад на изток ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. До вечерта вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат. През следващите два дни ще бъде предимно слънчево, в много райони и почти тихо. На отделни места в котловините ще има краткотрайна сутрешна мъгла.

Минималните температури ще са по-ниски, в повечето места между 7° и 12°, максималните ще се повишат и в сряда ще бъдат между 24° и 29°. В четвъртък от запад на изток отново ще има временни увеличения на облачността и на места, главно в североизточните райони и планините, ще превали дъжд. В петък ще установи слънчево и почти тихо време, сутринта на отделни места с краткотрайна мъгла, сравнително топло за периода.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/