Категории: Любопитно

В коя част от деня трябва да ядем киселото мляко?

Реклама

Всеизвестен факт е, че киселото мляко регулира и поддържа чревната флора, заради многото витамини и минерали, които съдържа. В състава на този любим на мнозина българи млечно-кисел продукт, влизат и милиони микроорганизми, които създават благоприятна среда за растеж на полезни бактерии, потискащи вредните бактерии. Това поддържа здрава храносмилателна и имунна система.

Въпреки че този млечно-кисел продукт има много ползи за здравето, то все пак изисква разумна диета и консумация в подходящото време, за да постигнете добри резултати.

Според проф. Нгуен Ти Лам има най-добро време за консумацията на този продукт, което зависи от ефекта, който бихте желали да получите от неговия прием. Експертът разкрива и какви са ползите от тази ферментирала храна, ако се консумира 1 час след основното хранене, на закуска, на вечеря или преди тренировка, съобщава сайтът Актуално.

Кога трябва да ядете кисело мляко?

Един час след основното хранене – това е времето, когато полезните бактерии в млечния продукт лесно преодоляват суровата среда на стомаха, за да станат по-ефективни в подпомагането на подобрената функция на червата. Не само стомашният сок е разреден и рН балансирано по това време, но и полезните бактерии в продукта имат най-добрите условия за растеж.

Хората, които отслабват и спазват диета, могат да ядат тази храна за закуска с някои плодове, семена, зърнени храни, за да получат лека закуска, като същевременно поддържат добро хранене. Късна вечеря – това е времето, когато тялото започва да показва признаци на умора и се нуждае от повече енергия. Ако изберете млечния продукт, ще получите питателна, нискокалорична закуска, която не само ви поддържа в желаната форма, но е и много здравословна.

Преди тренировка – упражненията често причиняват мускулно напрежение. Яденето на коментирания продукт ще помогне на тялото ви да получи калций, въглехидрати, протеини и полезни бактерии, необходими за по-бързо възстановяване. Особено след тренировка енергията ще бъде ниска, така че яденето на кисело-млечния продукт помага да се компенсират тези загубени нива на енергия.

Проф. Лам препоръчва на възрастните да ядат 1-2 кофички от тази храна на ден, за да се погрижат за здравето на храносмилателната система в частност и да подобрят цялостното си благосъстояние като цяло.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди 46 минути

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 50 минути

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 54 минути

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 60 минути

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди един час

Официално: Йорданка Фандъкова се завръща

Стана ясно, че от ГЕРБ-СДС вече са готови и обявиха част от водачите си в…

преди един час