in

Тотална гавра: Появи се чалга версия на химна „Мила Родино“

Кадър: Youtube

Поругаха българския химн с изключително пошла негова версия, пусната в Youtube. Изключителната гавра беше посрещната с редица гневни реакции. Текстът е оригиналният на химна, но аранжиментът е с чалга ритми. Изпълнителят на пошлата версия се нарича Бирджан Хайрединов. 

Като автор на музиката той посочва в Youtube Генади Певеца – Живей си Живота и Саксофон – Томас Пумата. Чалга изпълнението беше видяно от над 2 000 души в платформата за споделяне на съдържание.

По-късно видеоклипът беше изтрит от профила на Бирджан в Youtube.

Националният химн на Република България „Мила Родино“ в Конституцията е записан като част от трите национални символа – герб, знаме и химн. Член 108, алинея 2 от Наказателния кодекс гласи: „Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.