in

По улиците на Варна пробно вече тръгнаха няколко електробуса

Снимка: "Нова Варна"

От медия „Нова Варна“ се свързахме с инж. Николай Антонов – изпълнителният директор на „Градски транспорт“ – Варна, за да получим повече информация за електробусите.

Инж. Антонов обясни пред екипа ни, че към момента са пуснати пробно общо 6 от новите електробуси във Варна. Те са по линиите 209 и 148.

На въпрос кога се очаква да бъдат пуснати още от електробусите и по кои линии се очаква да стане това, инж. Антонов отговори, че се работи по въпроса, но това все още не е уточнено.

Той обясни, че вече е завършено изграждането на вътрешните зарядни станции на територията на Градски транспорт и остава външното присъединяване към мрежата.

Припомняме, че във Варна предстои да влязат в експлоатация общо 60 електробуса. Става въпрос за 20 съчленени и 40 „соло“ автобуса.

Всеки електрически автобус ще си има собствено зарядно. Новите електрически автобуси ще заменят 60 стари, които са на по 30 години.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.