in

Лекар: Някои витамини и добавки стават опасни за хората над определена възраст

Снимка: Pixabay

В днешно време стана модерно хората сами да си „предписват“ витамини и хранителни добавки. Според експерти обаче, това може не само да не донесе ползи на организма, а дори да доведе до някои вреди. Лекар посочи кои витамини са опасни за някои хората след определена възраст

Гинекологът Екатерина Волкова назова най-опасните добавки и витамини за хора над 40 години и обясни защо не трябва да се приемат без съвет от специалист.

Лекарят отбеляза, че много хора приемат витамин С като защита срещу вируса. Трябва обаче да знаете, че той мобилизира безвредното желязо, което се съхранява в тялото, и го превръща в елемент, който причинява съдови увреждания. С правилната доза витамин С неутрализира свободните радикали и предпазва клетките“, обясни Екатерина Волкова.

Омега-3 според гинеколога има и странични ефекти. Най-опасното усложнение е намаляването на кръвосъсирването. Комбинираната употреба с лекарства за разреждане на кръвта засилва ефекта на последните, отбеляза лекарят.

Хората също често си предписват желязо в големи дози, допълни специалистът, съобщава сайтът Здравето.

„Първо трябва да разберете защо тялото не усвоява желязото. Не можем да пренебрегнем тази причина. Задайте си въпроса: от какво ви защитава тялото ви, след като не ви е враг?

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/