Категории: Варна

Съдът наказа мъж, извършил редица нарушения с автомобила си във Варна

Реклама

От Районен съд – Варна съобщиха, че е наложено условно наказание на неправоспособен водач, управлявал автомобил с чужди регистрационни табели и под въздействие на наркотик. Пробата на мъжа е излязла положителна за амфетамин и метамфетамин.

Случаят е от месец декември 2021 г. При управление на автомобил „Ауди“ в квартал „Чайка“ във Варна, в следобедните часове на 23.12.2021 г., подсъдимият бил спрян за проверка от полицейски автопатрул. Тогава се установява, че 24-год. младеж е неправоспособен водач, а поставените регистрационни табели на шофираното от него МПС несъответствали на марката на колата и номера на рамата. Оказало се, че броени месеци преди това подсъдимият е засичан да управлява отново без шофьорска книжка, поради което с принудителна административна мярка табелите са били отнети и колата е била със служебно прекратена регистрация. Междувременно, подсъдимият по неустановен начин се сдобил и монтирал върху автомобила си регистрационни табели, предназначени за друго превозно средство и обявени за издирване от полицията. Освен това, при взетата кръвна проба на водача се установява, че той е шофирал след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

24-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Делото приключи днес с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 1 и ал. 2, както и по чл.343б, ал.3 от НК, бяха определени отделни наказания. Подсъдимият трябва да изтърпи най-тежкото от тях – една година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Към така определеното общо наказание, съдът присъедини и наказание глоба в размер на 1000 лева. В тежест на подсъдимия се възлагат и направените разноски по делото. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 2 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 2 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 2 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 2 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 2 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 2 часа