Категории: Избори Варна

Христо Димитров: Кандидатурата ми за кмет на Варна е плод на нетърпимост към лошото управление и зависимостите, които стават все по-очевидни (ВИДЕО)

Реклама

Адвокати, предприемачи, артисти, лекари, учители и експерти се обединяват с обща цел да се справят с лошото управление на града и желание за прозрачно, непартийно управление без „шефове от София”, съобщават от пресцентъра на „Алтернативата на гражданите” – Варна

Кандидатът за кмет на Варна от коалиция „Алтернативата на гражданите“ Христо Димитров представи официално управленската си програма, както и част от екипа в листата за районни кметове и кандидати за Общинския съвет.

Считаният за изненада в надпреварата Димитров сподели, че тази кандидатура е плод на назряла нетърпимост у много хора към липсата на ефективно управление и все по-очевидните зависимости на представителите на местната власт. Един от най-успешните предприемачи на Варна не крие, че събира в листата си много хора от фирмени структури, но подчерта, че в нея не липсват и хора, свързани с изкуството, правото, здравеопазването, туризма, земеделието, търговията, корабостроенето, промишлеността и др. На въпрос каква е мотивацията му да се включи в надпреварата за местни вот, Димитров уточни:

„Обективната ситуация е, че нашите споделяния и разговори започнаха още в началото на годината. Споделяхме нашето разочарование от управлението на града. Разбира се много от нас се притесняваха от зависимостите, в които се е поставила местната управа, но по-важното беше резултатът от управлението на Варна до момента – сериозно неизпълнение на мандатната програма, мръсотията и безотговорно провежданите многобройни ремонти в града. Ремонти, чиято единствена цел, като че ли е предизборно харчене на нашите пари. Личните мотиви са, че сега съм в такава възраст и такова е организационното състояние на фирмите, в които съм собственик, че имам възможност да предам управлението на по-младите, на следващите. А аз да върна получения през годините опит на обществото. Както се казва – сега е времето за „връщане“. Това беше и важната причина, аз да приема номинацията на моите съмишленици и да се явя на тези кметски избори като претендент.”

Сред основните приоритети, включени в програмата, екипът отличи справянето с проблема с чистотата, завършването на ремонтите, стриктен контрол на общинската администрация, привличане на гражданите в управлението, решителна битка с корупцията и пестеливо разходване на парите на варненци.

Като първи стъпки в управлението Христо Димитров посочи, че ще се заеме с проектни предложения и активизиране на възможностите за нова индустриална зона на Варна в района между Тополи и Варна.

“Варна изостава драстично от останалите областни градове по отношение на инвестициите. Говори се, че дори в Шумен цените на наемите са по-високи от тези във Варна. Ние сме избягван от инвеститорите град.” – посочи Димитров.

„Алтернативата” се ангажират активно и с проучванията за втора връзка между квартал Аспарухово и централната част на града, която да реши все по-големия проблем с трафика, липсата на втори маршрут при аварии, ремонти, катастрофи и др.

По време на пресконференцията бяха представени и кандидатите за районни кметовете от коалиция „Алтернативата на гражданите”. В битката за Младост и желание за следващ мандат влиза Христо Христов, за Одесос Светлана Маркова, а за Аспарухово Анатоли Георгиев.

Те посочиха, че основните приоритети за тях ще бъдат децентрализация и връщане на правомощия в ръцете на районните кметове така, че те да могат да решават много по-бързо и оперативно проблемите на гражданите в своите райони, а не да бъдат поставяни, както до сега, в положение, в което нямат право да подменят „дори една плочка”. Именно в районните кметства се осъществява живата връзка на гражданите с местната власт и там те поставят проблемите, които ги вълнуват и интересуват.

От листата за кандидати за Общинския съвет бяха представени Борислав Ралчев (адвокат), Ивайло Стаматов (учител), Димитър Вълев (предприемач), Пенко Стоянов (предприемач), Георги Кенаров (художник и преподавател) и Георги Кулински (предприемач).

Христо Димитров ще води листата на „Алтернативата на гражданите” за Варна, в която след жребий бяха подредени преференциите на 50 участници.

Източник: Пресцентър „Алтернативата на гражданите” – Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 3 минути

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 13 минути

Главчев отива в Ню Йорк

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето…

преди 25 минути

Учени съхраниха целия човешки геном върху „кристал на паметта“, който може да оцелее милиарди години

Въпросният кристал може да издържи на екстремни условия като температури до 1000 градуса по Целзий,…

преди 27 минути

Нов „Черен списък“ във Варна. Важна първа реакция

В редакцията на медия "Нова Варна" постъпи позиция на председателя на Общински съвет-Варна Христо Димитров…

преди 39 минути

Песков: Ще възстановим контрола си над Курска област възможно най-скоро

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че силите на Русия ще възстановят контрола си…

преди 45 минути