in

Възрастна жена надушила, че има нещо гнило и заключила мнимата служителка на „Топлофикация“

Кадър: bTV

Преди дни ви съобщихме за 39-годишна измамница от Перник, която обикаляла домове в София, представяйки се за служителка на ВиК или „Топлофикация“, за да краде. Оказа се, че измамницата е била обявена за общодържавно издирване, след като е нарушила домашния си арест. Жената ограбвала възрастни хора, като една от потърпевшите е 78-годишната Виолета Генчева.

„Качи се на етажа, звънна и нахлу, каза че идва да отчита парното. Питах я защо няма съобщение, а тя отговори, че някой го е дръпнал“, разказва Виолета Генчева пред bTV.

Измамница обикаля домове и се прави на служител на ВиК или топлофикация, за да краде

Пенсионерката разказва, че жената, въпреки че не се е представила, ѝ е искала 100 лева за поставяне на нови топломери на радиаторите (четири топломера по 25 лева).

Докато е в дома ѝ, мнимата служителка на „Топлофикация“, два пъти моли възрастната жена да слезе пред входа, за да отвори вратата на неин колега.

„Колега нямаше долу, никой нямаше. Когато ме разкара втори път, разбрах, че е измамничка. Заключих я и я заплаших“, казва възрастната жена.

За да излезе от дома, 39-годишната жена връща 100-те лева. А Виолета разбира, че липсват и 30 лева от портфейла ѝ.

„Нахлула в стаята, бръкнала, извадила портмонето, аз го видях в кухнята, отворих и видях, че има само 30 лева в него“, посочва Виолета.

Малко след това, извършителката на престъплението е задържана.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/