in

След цели 128 години: Най-накрая погребват мъж, който бил мумифициран случайно от гробар (ВИДЕО)

Снимка: Pixabay

128 години след смъртта му, предполагаем крадец ще бъде погребан. Тялото на мъжа било случайно мумифицирано от гробар, който е експериментирал с нови техники за балсамиране. Цели 128 години тялото стояло в погребален дом в Пенсилвания.

Мъжът не е казал истинското си име преди да умре. Представил се като Стоунмен Уили. Той починал в затвор през далечната 1895 г. от бъбречна недостатъчност, съобщава The Washington Post.

В събота тялото му най-накрая ще получи последния си обред и ще бъде пренесено от процесия до близкия мемориален парк Forest Hills за погребение.

Трупът ще бъде облечен в смокинг, „подобаващ на това, в което един джентълмен през 1895 г. би бил облечен за погребение“, според погребалния дом, чиито собственици са се опитвали от години да осигурят правилното погребение на мумията.

Според местния историк Джордж М. Мейзер XI тялото е запазено малко след смъртта от Теодор Ауман, гробар, който по това време експериментира с иновативно артериално балсамиране. Техниката все още е сравнително нова в края на 19 век, когато труповете често се съхраняват върху лед до погребението.

„Нямаше рецепта, така че той направи своя собствена“, каза Мейзер в телефонно интервю във вторник, имайки предвид измамния метод на Ауман. „Това беше експеримент и очевидно той е прекалил с формалина“, химическа течност, използвана в процеса на балсамиране.

Според Мейзер никой не е поискал тялото – и затова Ауман е запазил трупа, за да прецени ефективността на неговата експериментална техника за запазване на телата.

Повече от век истинската самоличност на Уили е обвита в мистерия. При смъртта му местните вестници съобщават, че мустакатият 37-годишен мъж, който бил обвинен в кражба и преди това – в пиянство, отказва да разкрие истинската си самоличност, за да избегне опозоряването на семейството си.

Според Мейзър тялото е принадлежало на предполагаем крадец.

В крайна сметка с помощта на открити исторически документи самоличността му е идентифицирана и името му ще бъде изписано върху надгробния му камък, когато тялото му бъде погребано. Планирано е това да стане на 7 октомври.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/