Категории: Избори Варна

Иван Портних представи 7 приоритета на отбора с №7 за развитието на Варна (СНИМКИ+ВИДЕО)

Реклама

Седем приоритета за развитието на Варна представи днес Иван Портних, кандидат за кмет на морската столица от ПП ГЕРБ. Заедно с него бяха кандидатите за кметове на райони и част от листата за ОбС. В приоритетите „Град на знанието“, „Град за хората“, „Зелен град“, „Удобен и свързан град“, „Промяна на икономическия профил на града“, „Култура и иновации“, „Спорт и здраве“ са включени конкретни и готови проекти .

„За развитието на Варна са важни не празните обещания, а план с ясни задачи и решения на проблемите – за един модерен, зелен, чист и подреден град за хората“, каза Иван Портних.

Той припомни, че през изминалите 10 години не са вдигани местните данъци, а билетът за градския транспорт все още е 1 лев. Отворени бяха над 700 места в детските градини – с изграждане на 10 нови сгради. Ремонтирани бяха улици и междублокови пространства, построен бе бул. „Васил Левски“, изградени бяха нови спортни зали, над 300 детски и спортни площадки, пречиствателни станции, осигурени бяха нови автобуси и тролейбуси. Варна беше Европейска младежка столица и Европейски град на спорта.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ – Варна

„Преди 2 години Промените спряха европейските програми, осакатиха бюджета на града. Дръпнаха ръчната спирачка на Варна, затова днес нямат право да говорят за развитие! Нито те, нито присъдружните им холдинги, които се самоизключиха от гражданите, като се обявиха за тяхна алтернатива. Затова днес ние трябва за защитим и завършим проектите на Варна!“, заяви Иван Портних. Той допълни, че има и проблеми, които трябва да бъдат решавани заедно с хората.

„Категорично ще работим за ясни стандарти при ремонтите и сметопочистването – с механизми за железен контрол и много по-строги санкции при установени некачествени дейности и неизпълнение на договорите от страна на фирмите. Готови сме да продължим да развиваме потенциала на Варна като Град за хората. С търсене на баланс между бизнес развитието, свързаността и опазването на околната среда. Готови сме с проекти за 236 млн. лв., които вече сме подали към Плана за възстановяване!, коментира той.

Част от проектите, включени в седемте приоритета са: Изграждане на 5 нови детски градини, разширение на 2 детски ясли, разкриване на нови над 600 места.

Нови Сгради за 5 училища и едно ново училище. Нова сграда на Математическата гимназия, пристройка на гимназията по компютърно моделиране.

Снимка: „Нова Варна“

Промяна на Общия устройствен план след публично обсъждане с гражданите и бранша. Целта е създаване на уредени квартали, защото този град трябва да бъде за хората, не само за строителните холдинги. Удобни пешеходни пространства, STOP вандал – проект за мащабно видеонаблюдение в целия град. Отваряне на Варна към морето – с изграждане на крайбрежна алея до Евксиноград Изграждане на 6 нови парка. Основен ремонт на Аспаруховия мост с подкрепа от МРРБ.

Три проекта за облекчаване на трафика – разширение и продължение на бул. „Цар Освободител“ до летището, проект за електрическа железница; Изграждане на алтернативно трасе на ул. „Девня“ и обособяване на зони за пребиваване на тежкотоварните автомобили чрез премостване на жп линиите в участъка между бул. „Република“ и бул. „Осми приморски полк“ Изграждане на естакада на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и „Осми приморски полк“.

Снимка: „Нова Варна“

Готови са 3 проекта за строеж на буферни паркинги с над 1000 места. Рестартира се проектът за Индустриална зона. Започна подготовка за кандидатурата на Варна за културна столица на Европа през 2032 година. Екипът на Иван Портних работи за изграждане на 3 скейт парка, нови басейни, зали за спортна и за художествена гимнастика. Кандидатът за кмет на район „Одесос“ Биляна Раева акцентира върху гражданското участие във всяка една стъпка от трансформацията на градската среда към по-добро и по-красиво за хората. Людмила Колева, която се бори за кметското място в район „Приморски“, изтъкна, че гражданите очакват администрация с човешко лице – по-открита, по-съпричастна и същевременно експедитивна. Кандидатът за кмет на район „Младост“ Евгени Дянков, който добре познава района в качеството си на досегашен заместник-кмет, заяви, че ще се фокусира върху повишаване квалификацията на служителите от районната администрация. „Това, което успяхме да постигнем, е едно добре работещо гражданско общество“, заяви Николай Костадинов, досегашен кмет на район „Владиславово“. Неговият колега Ивайло Маринов изтъкна, че с помощта на Община Варна и Общинския съвет „Аспарухово“ коренно се промени през последните години, превръщайки се в един от най-добрите райони за живеене, като постигнатото ще се надгради.

За да може амбициозната предизборна програма на кмета да бъде реализирана, много е важно да имаме солидно мнозинство в Общинския съвет, заяви Тодор Балабанов, два мандата председател на местния парламент и кандидат за общински съветник от ГЕРБ. „Общинският съвет е органът, който спомага изпълнението на приоритетите на кмета. Без подкрепата на местния парламент те няма как да бъдат реализирани“, посочи Балабанов.

Той коментира, че листата на ГЕРБ е най-силната и най-подготвената. „В нея фигурират големи авторитети от всички сфери на обществения живот, както и млади хора, които ще помогнат за изпълнението на програмата“, посочи Балабанов.

Източник: Пресцентър на ГЕРБ-Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 7 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 7 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 8 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 9 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 9 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 9 часа