Категории: Избори Варна

Инж. Коста Стоянов от “Възраждане”: Ще сменя философията на управление

Реклама

Инж. Коста Стоянов е израсъл и живее във Варна, това е градът, който му е на сърце, и не би искал да живее никъде другаде, както споделя самият той. Точно любовта към морската столица е основната причина той да се впусне в кметската надпревара. Той е завършил промишлено и гражданско строителство в УАСГ – София и „Спортен мениджмънт“ в НСА. От септември 2000 до януари 2018 година работи в Община Бяла на ръководни длъжности като директор на дирекция и заместник – кмет. Бил е и общински съветник.

От януари 2018 до октомври 2022 е изпълнителен директор на местна инициативна група „Долни чифлик и Бяла“, изпълняваща Стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) по Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“. През това време са финансирани и изпълнени множество проекти на общините Долни чифлик и Бяла, проекти на местни НПО и на местни частни компании.

“Давам всичко от себе си, за да имат децата ни прекрасни изживявания в родния ни град и да останат да учат и да работят тук, край морето”, казва инж. Коста Стоянов.

Той се определя като скромен и позитивен човек, но много борбен и упорит – “захване ли се с нещо, довежда го докрай”, казват неговите съмишленици. Може би тази негова упоритост идва от спортния му дух – той е магистър по спортен мениджмънт, освен това е завършил и строително инженерство и там се развива в професионален план.

Опитът му като народен представител му дава възможност да се бори за Варна по важни проблеми и каузи. От първия си ден като депутат Стоянов задава множество въпроси за забавени и спрени от реализация важни проекти за развитието на Варна. Провежда множество срещи с експерти от неправителствения сектор, за да чуе тяхното мнение и визия за развитие на морската столица.

„Тъжната истина е, че нито варненци, нито експертите са щастливи и доволни от това, което се случва в морската столица. Градът ни има нужда от тотална промяна на философията на управление. В продължение на три години слушаме как COVID епидемията, политическата обстановка, а сега и ситуация в Украйна са виновни за разпада на Варна. Оправдания, които не кореспондират с истината. За много от проектите са осигурени средства, но те не се реализират.

Подобряването на инфраструктурата, ремонтите на улиците бяха умишлено спрени, за да могат управляващите в Общинския съвет да използват нашите пари за предизборна реклама. В момента Варна е разкопана, за да се режат лентички. Това е обидно за хората и те с право се чувстват използвани и излъгани.

От това бездействие страда туризма, страда бизнеса, страда цялостната икономика на морската столица. А най-важното за всеки един човек е да има добре платена работа и да не се тревожи, как ще си нахрани децата.

Време е Варна да излезе от тези тъмни години на управление и да поеме по нов път, който дава светлина за развитие на потенциала на града“, каза още инж. Коста Стоянов.

Основни приоритети заложени в предизборната програма на кандидата за кмет на Варна от “Възраждане” – инж. Коста Стоянов

Варна – модерен град с модерна инфраструктура

Изграждане на бул. „Цар Освободител“; ремонт на Аспаруховия мост; ремонт на уличната инфраструктура; изграждане на нова веломрежа, ремонт и обновяване на всички подлези, направа на буферни паркинги, актуализиране на Общия устройствен план на Варна

Варна – чист и зелен град

Чистота и редовно сметоизвозване; редовно миене на улиците; озеленяване и изграждане на нови паркови пространства в кварталите, насърчаване преработката на отпадъци.

Варна: работещ град с развита икономика

Развитие на Варна като привлекателен икономически център; създаване на нови икономически зони, нови интермодални терминали, развитие на индустрията и създаване на работни места чрез привличане на инвеститори, регистриране на индустриален парк, изграждане на високотехнологичен парк на териториите на „Острова“ и „Малка чайка“.

Варна – туристическа, морска и културна столица

Изготвяне на концепция: Варна – туристически град в четири сезона, увеличаване средствата за реклама; отделяне на сериозен финансов ресурс за археологически разкопки, реставрация, консервация и социализация на археологическите обекти; създаване и популяризиране на Общински културен календар; създаване на Детски културен фонд и на Младежки професионален фонд Култура; подобряване на достъпността до културни мероприятия за хора със специални нужди.

Качествено и достъпно здравеопазване

Ремонт и оборудване на общинските здравни заведения; изграждане на нова Инфекциозна болница; подобряване достъпа до лечебните заведения за хора със специални нужди; увеличаване на средствата по инвитро програма и улесняване на правилата за кандидатстване.

Качествен и екологичен градски транспорт

Увеличаване на автопарка на ОП „Градски транспорт“; въвеждане в експлоатация на нови, модерни и екологични автобуси; подобряване на графика на автобусите и въвеждане на нови линии; поетапно извеждане от експлоатация на старите автобуси, ремонт на спирките.

Варна – град на шампиони

Разработване на Стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта в община Варна; увеличение на общинския бюджет за спорта, ремонт и изграждане на спортни площадки, спортни бази и физкултурни салони; развитие на масовия спорт; довършване на стадион „Варна“; нов спортен комплекс с басейн в кв. „Аспарухово“.

Програма за контрол на популацията на безстопанствените кучета и котки

Ремонт и разширение на приюта за кучета в село Каменар; стартиране на програма за кастрация както на кучета, така и на котки; мащабна кампания за насърчаване осиновяването на безпризорни животни; редовен мониторинг на дейността на приюта в с. Каменар и отчетност при разходването на средствата.

Видеонаблюдение

Въвеждане на видеонаблюдение на обществени места, в т.ч. по автобусни спирки, подлези и надлези; Общинска полиция в услуга на хората.

Източник: Пресцентър на „Възраждане“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 1 минута

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 11 минути

Главчев отива в Ню Йорк

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето…

преди 23 минути

Учени съхраниха целия човешки геном върху „кристал на паметта“, който може да оцелее милиарди години

Въпросният кристал може да издържи на екстремни условия като температури до 1000 градуса по Целзий,…

преди 25 минути

Нов „Черен списък“ във Варна. Важна първа реакция

В редакцията на медия "Нова Варна" постъпи позиция на председателя на Общински съвет-Варна Христо Димитров…

преди 37 минути

Песков: Ще възстановим контрола си над Курска област възможно най-скоро

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че силите на Русия ще възстановят контрола си…

преди 43 минути