in

Ето как да си направим вкусен мармалад без захар

Снимка: Pixabay

Възможно ли е да си направим мармалад без да използваме абсолютно никаква захар? Оказва се, че да. Необходими са ни единствено сливи и ябълки, за да си приготвим това сладко изкушение. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

  • сини сливи – 2 кг
  • ябълки – 1 кг

Единственото, на което трябва да обърнем внимание тук, е че е добре да си изберем добре узрели плодове, тъй като, както казахме, захар няма да се използва.

Начин на приготвяне:

Първото, което трябва да направите е да нарежете сливите на четири и да премахнете костилките им. Нарежете и ябълките на малки кубчета. Тук всеки може сам да прецени дали иска да бели ябълките или не.

След това плодовете се слагат в дълбока тенджера и към тях се добавя 300 мл вода. След това плодовете се варят, докато омекнат напълно. Междувременно се разбъркват периодично.

След това сварените сливи и ябълки се пасират до получаване на гладка смес и се връщат на котлона за още 30 минути. Тук обаче трябва да се бъркат непрекъснато, докато се варят.

Степента на котлона трябва да е средна, защото иначе много пръска и има вероятност да се изгорите, съветва Росица Петрова в Готвач.бг

Щом сладкото без захар достигне желаната гъстота, го разпределете в чисти и сухи бурканчета, които след това стерилизирайте за 15 минути, от момента на завиране.

Опитайте и вие и да ви е сладко!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/