Категории: Свят

Истинска инвазия: Цяла Франция е в плен на дървеници (ВИДЕО)

Реклама

Милиони дървеници нападнаха столицата Париж и цяла Франция. Хората са ужасени, тъй като досадните насекоми кръвопийци могат да бъдат намерени почти навсякъде

Само 10 месеца преди откриването на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г. френската столица се бори с нашествието на дървеници, съобщава CBS News.

Малките вредители бяха докладвани за първи път в хотели и ваканционни апартаменти под наем в целия град през лятото. След това бяха забелязани в киносалони, а през последните дни дори имаше съобщения за дървеници, пълзящи по седалките както в националните високоскоростни влакове, така и в парижкото метро.

Един машинист на метрото беше ужасен, когато намери някои от нежеланите гости в шофьорската си кабина.

Ужасени пътници във влака споделиха видеоклипове на насекомите в социалните медии, което подтикна много пътници да обърнат допълнително внимание, преди да седнат или да пуснат платнени чанти или палта на пода в краката си.

Пристанищните власти в Танжер откриха дървеници и на пътнически ферибот, който пристигна от Марсилия в Южна Франция в понеделник, след като беше вдигната тревога по време на прекосяването на Средиземно море. Корабът и неговият товар бяха почистени и дезинфекцирани, преди да им бъде разрешено да слязат.

Парижките компании, специализирани в лечението на нашествия от насекоми, казват, че са били претоварени през последните седмици. Парижани дават средно по 500 долара за дезинфекциране на домовете си, ако открият малките буболечки.

Кметството на Париж е особено разтревожено от потенциалния риск за посетителите на Олимпийските и Параолимпийските игри през лятото.

Дървениците са малки, но се виждат с просто око. Те могат да се разпространяват лесно и обичат да се крият в матраци и други меки мебели като завеси, но също и между подови дъски, в електрически контакти и дори зад тапети. Те излизат през нощта, за да се хранят с човешка кръв.

Унищожителите казват, че е жизненоважно да действате бързо, ако забележите дървеници. Всички дрехи и спално бельо, които могат да бъдат заразени, трябва да се поставят в торби за боклук и да се затворят плътно, след което да се изперат на висока температура.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди един час

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 15 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 16 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 16 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 16 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 16 часа