in

Над 150 котки бяха оставени да се скитат в пустиня: Част от тях са открити мъртви

Снимка: Pixabay

Над 150 котки бяха изоставен в пустиня, като голяма част от тях за умрели – поне 62. Работи се по случая, за да се открие виновникът за това.

Разследване започна, след като над 150 котки бяха открити изоставени в пустинята Абу Даби, съобщава The National News.

Жителите направиха откритието в района на Ал Фалах в петък сутринта, след като видяха много котки, търсещи храна и вода.

Спасителите казаха, че 90 от котките са оцелели, като някои са намерили път в близките общности, но най-малко 62 са умрели.

Видеоклипове, разпространени в социалните медии в петък, показват десетки мъртви животни в Ал Фалах.

Департаментът по общините и транспорта на Абу Даби заяви, че „незабавно е започнал разследване след получаване на сигнала и ще предприеме всички съответни административни и правни мерки“.

В изявление се добавя, че „все още се провеждат разследвания в координация със съответните органи за идентифициране на извършителите на този нечовешки акт, който противоречи на цивилизования морал и ценности“.

Всички, които имат информация по случая са призовани да се явят, за да се предотвратят нови подобни инциденти.

Екип от седем доброволци в Абу Даби се опитва да сравни номерата на микрочиповете на котките със снимки на изчезнали домашни любимци.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/