Категории: Избори Варна

Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от Коалиция „БСП за България“: Забрана за издаване на нови строителни разрешения в Бриз

Реклама

Незабавно трябва да бъде спряно издаването на разрешителни за строителство в „Бриз“ и като превантивна мярка, и заради липсата на регулация в квартала, смята кандидатът за кмет на Варна от Коалиция „БСП за България“ Павел Раличков.

Източник: Пресцентъра на БСП

„Тук е опасно за хората! Кой изобщо е одобрил и подписал документите за издигане на толкова голям брой многоетажни жилищни сгради и продължава да го прави?! Районът е свлачищен, няма регулация, авариите по водопровода са ежедневие. Само преди няколко месеца точно в „Бриз“, като по чудо, не пострадаха хора, когато изригна, като вулкан, вода от спуканата тръба и откъсна цяла улица от града“, коментира той на среща с жители на квартала. Те разказаха, че единственото, което е останало да ги радва е красивата морска гледка от имотите им. „Част от „Бриз“ е действаща червена зона, но там също разбрахме, че ще изникне блок. Тази пролет подадохме сигнал до Дирекцията за строителен надзор и за продажбата „на зелено“ на апартаменти в нова кооперация, която започва да се изгражда върху регистрирано активно свлачище!

Източник: Пресцентъра на БСП

Освен това, Общината е напът да унищожи и малкото останали дървета в „Бриз“, тъй като е издала виза за проектиране на обособената малка горичка до паркинга на улица „Д-р Любен Попов“, притеснени са жители на квартала. И се чудят, настоящият кмет има ли представа какви са проблемите на варненци в районите и микрорайоните, и някога разхождал ли се е извън центъра на града. В „Бриз“ инфраструктурата е в плачевно състояние, липсва канализация в част от квартала, осветлението е кът, няма паркови зони, детска ясла и градина. На срещата си с кандидатите за кмет на Варна, на район „Приморски“ и за общински съветници от Коалиция „БСП за България“, те споделиха, че там няма също начално и основно училище. Внесли са подписка в Регионалния инспекторат по образованието и в Общината. “Смятаме, че може да се използва някоя от сградите на гимназиите тук. В писмо, държавната институция ни отговори, че не може да се произнесе по ползването и стопанисването на сградния общински фонд, а от Общината все още няма официален отговор“, обясниха хората от „Бриз“.

„Мога да обещая, че ще направя и невъзможното тук да бъде спряно издаването на нови разрешителни за строителство. След това ще предприема стъпка по стъпка облагородяване на района, доколкото това е възможно, предвид презастрояването“, заяви Павел Раличков. „Заедно с вас ще отстояваме гражданската ви позиция, за да върнем оптимизма и вярата ви, че „Бриз“ ще стане спокоен и приятен квартал за жителите“, допълни кандидатът за кмет на „Приморски“ от БСП, Димитър Мантаров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Пресцентъра на БСП

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 9 минути

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 15 минути

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 25 минути

Главчев отива в Ню Йорк

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето…

преди 37 минути

Учени съхраниха целия човешки геном върху „кристал на паметта“, който може да оцелее милиарди години

Въпросният кристал може да издържи на екстремни условия като температури до 1000 градуса по Целзий,…

преди 39 минути

Нов „Черен списък“ във Варна. Важна първа реакция

В редакцията на медия "Нова Варна" постъпи позиция на председателя на Общински съвет-Варна Христо Димитров…

преди 51 минути